Tuff kvalstart för HP

HP Alingsås fick se sig besegrade efter en jämn tillställning mot Baltichov i Förbohallen inför välfyllda läktare. Trots ledning med 17-15 i halvlek så lyckades hemmalaget vända och vinna med 34-31. På onsdag spelas returen i Nolhagahallen.

Det var en härlig stämning med mycket folk på läktaren varav hundratalet från Alingsås som hade rest för att bevittna kvalrysaren Baltichov - HP i kvalet till division ett. Publiken fick se en väldigt målrik match där de båda lagen bytte mål i vart och vartannat anfall. HP lyckades dock få sista ordet och skapade sig en ledning till 15-13 i halvlek.

Andra halvlek var den första lik, väldigt mycket mål där lagens målvakter inte alls hade någon bra dag. HP ryckte åter igen till sig en ledning med 27-25, men därefter tog det roliga dessvärre slut. Baltichov gör en stark avslutning och vinner matchen med 34-31, därmed har man 3 mål att gå på inför returen som spelas på onsdag i Nolhagahallen med avkast kl. 19.00.

I HP lyckas man trots allt göra 31 mål på bortaplan, det ska naturligtvis innebära seger. Framåt är det Olle Ek som är dirigent och gör till slut 8 spelmål, Rasmus Thorbjörnsson är säker i läget och är 100% i sina avslut. I försvar och målvaktsspelet finns det en hel del att jobba på. 34 mål bakåt är givetvis inte bra, detta är säkerligen något man kommer se över under tisdagens träning inför returen.

Målskyttar
Olle Ek 8, Oliver Helander 7(2), Oliver Löfwenius 5, Herman Holmberg 3, Rasmus Thorbjörnsson 3, Charlie Aronsson 2, Oskar Hedvall 2, Kasper Wallouch-Lindholm 1

Skribent / Calle Ek

Skrivet av Maria Sundén   
2015-05-05 06:29