Bästa tänkbara start för HP

HP Alingsås och Åhus Handboll bjöd på onsdagskvällen publiken på en riktigt högkvalitativ match inför återigen välfyllda läktare hemma i Nolhagahallen. En uddamålsseger för HP med 27-26 som innebär att man nu satt sig i förarsätet om platsen till division 1. Matcherna spelas i bäst av tre, där nästkommande match spelas i Åhus.

Det var en mycket tempofylld match. Två fysiskt starka lag med härliga individuella prestationer från de båda lagen innebar att man följdes åt från avkast till att slutsignalen löd.

Inledningsvis byter man mer eller mindre mål med varandra. Det dröjer 15 minuter in i matchen innan första rycket sker, det är nämligen bortalaget som gör 4 raka mål och är i ledning med 7-10. Då tar HP tränarna Jimmi Larsen och Anders Rylander timeout. Timeouten ger omedelbart resultat, denna gång är det hemmalaget som gör 4 raka mål och vänder till 11-10. Denna ledning behåller man halvleken ut och är i en knapp ledning med 14-13 i halvlek.

Andra halvlek startar lika jämnt och lagen följs åt under hela den andra halvleken, med en liten fördel för HP som är i ledning med något enstaka mål. Denna ledning tappar man aldrig och HP Alingsås vinner matchen med 27-26 och sätter därmed press på division 1-laget från Skåne som måste vinna två matcher i rad för att undvika nedflyttning till division 2.

Extra plus idag för storskyttarna Oliver Löfwenius, Oliver Helander samt den genombrottsstarka Olle Ek gör 20 av totalt 27 mål för HP Alingsås.

Målskyttar
Oliver Helander 8(2), Oliver Löfwenius 7, Olle Ek 5, Rasmus Thorbjörnsson 3, Kasper Wallouch-Lindholm 2, Oskar Hedvall 2

Målvakt
Erik Pettersson stod återigen för en bra match.

Publik 368 pers

/Skribent Calle Ek

Skrivet av Maria Sundén   
2015-04-16 06:27