HP klara för kvalspel till div 1

HP Alingsås gjorde igår det som krävdes för att säkra kvalplatsen upp till division 1. Hemmastarka Borås stod upp till kamp och gav Alingsåskillarna en rejäl kamp om segern. Matchen slutade oavgjort 23-23 efter att Borås haft ledningen i halvlek med 12-11.

I första halvlek följdes lagen åt och tempot var ganska lågt med många tekniska fel från de bägge lagen. Hade det inte varit för bra målvaktsspel så hade siffrorna varit betydligt högre. Första halvlek slutar med hemmaledning 12-11 efter att Löfwenius bombat in två raka HP mål i slutskedet och krympt Borås ledning något.

I inledningen av andra halvlek dröjer det något innan HP-spelarna började producera framåt. Borås utnyttjar detta och går ifrån till 15-12 innan HP gör fyra raka mål till ställningen 15-16 och för första gången är i ledning bortsett de två första målen i början.

Lagen följs åt in i slutskedet och det blir en spännande avslutning där Olle Ek och tidigare nämnda Oliver Löfwenius gör några viktiga mål i utsatta situationer. HP har sista chansen att ta med sig två poäng, men lyckas tyvärr inte med detta och matchen slutar 23-23. Detta innebär att med den poängen så är HP Alingsås nu helt klara för division 1-kval med en match kvar av serien.

Målskyttar
Olle Ek 8, Oliver Helander 5, Oliver Löfwenius 4, Oskar Hedvall 2, Rasmus Thorbjörnsson 2, Charlie Aronsson och Kasper Wallouch-Lindholm 1 mål vardera.

Oscar Öhman (MV) stod för en riktigt bra match

Skribent / Calle Ek

2015-03-16 15:34