HP vann till slut mot Halmstad

I söndags spelade HP mot mittenlaget Halmstad hemma i Nolhagahallen. De dryga hundratalet åskådare fick bevittna en tempostark match när HP till slut lyckades vinna mot Halmstad med 27-26 efter 12-13 i halvlek.

Matchen inleddes som sagt i ett högt tempo där Halmstad inledde klart bäst och var mycket riktigt i ledning. Redan efter 04.13 tar ledarstaben i HP Alingsås sin första time-out där man gör allt för att försöka väcka hemmalaget och få upp rätt energinivå. Tyvärr vill det sig inte riktigt i första halvlek, Halmstad är i ledning hela halvleken och leder med uddamålet 12-13.

Andra halvlek startar ungefär som den första, Halmstad gör det jobbigt för Alingsåsarna med ett bra mittlås genom Lundqvist och Eksjö BK fostrade Sjöbrink. Det är först 15 minuter in i andra halvlek som HP Alingsås ser ut att börja luckra upp Halmstad-försvaret och ställningen är 22-22 efter 52 minuter. Fyra minuter senare är hemmalaget för första gången i ledning i matchen med 24-23, en ledning man aldrig släpper och vinner med 27-26 efter en spännande avslutning.

Anders Rylander, tränare för HP Alingsås, din kommentar om matchen?
- Skönt att vi vinner! Vi får väl inte till någon riktig fullträff idag, men jag är ändå nöjd med grabbarna och det sätt de genomför matchen. Halmstad är luriga och disciplinerade, de spelar sitt spel väldigt väl och bjuder inte på mycket. Idag kom vi fel in i matchen och vi får kämpa och slita oss tillbaka. Killarna ska ha all heder för det jobb och slit de lägger ner idag, genom det jobbet tar vi oss tillbaka in i matchen och ger vi oss själv chansen att vara med sista fem min när matchen ska avgöras. Sen är det riktigt skönt med en go start på vårsäsongen, avslutar Anders.


Målskyttar
Oliver Löfwenius 8, Oliver Helander 5, Olle Ek 4, Oskar Hedvall 3, Charlie Aronsson 3, Rasmus Thorbjörnsson 2, Simon Dyberg 2

Räddningar
Erik Pettersson 47%

Publik ca 100

Skribent / Calle Ek

2015-01-19 13:31