Andra raka segern för HP Alingsås

Fredagen den 24 oktober begav sig HP Alingsås till ÖHK-hallen för bortamatch mot HK Önnerediterna. En time-out 41 minuter in i matchen avgör till seger.

Efter en jämn och målsnål första halvlek där båda lagen följdes åt i målprotokollet fick HP Alingsås sista ordet och skapade en bortaledning med 8-9 innan halvtidssignalen ljöd.

Efter en första halvlek med ganska stillastående anfallsspel så blev det desto bättre fart i Alingsås-laget i andra halvlek. Vid ställningen 18-20 till HP Alingsås tar bortalaget time-out. Efter time-outen gör man hela 6 raka mål och gör ett matchavgörande ryck till 18-26. Matchen slutade sedan 20-27 efter en mycket stark avslutning. Därmed var HP Alingsås andra raka seger ett faktum.

Hur ser tränare Anders Rylander på matchen?

- Det är en ganska knepig match. Vi står oss bra bakåt, men är alldeles för stillastående i anfallsspelet. Det är först efter 45 min vi får fart på fötterna och gör det vi ska.

Ni väljer att ta time-out efter 21 minuter in i andra halvlek. Därefter gör ni ett ryck med 6 raka mål. Vad var det som sades där?

- Att vi skulle ha bättre rörelse och attacker framåt eftersom dom punktade Oliver L.

Slutligen, är det någon som får extra plus ikväll?

- Erik Pettersson i målet. Dessutom plus till Erik Östling, Olle Ek och även till Charlie Aronssons försvarspel.

Vi tackar Anders Rylander för pratstunden och hälsar er välkomna till nästa hemmamatch mot Backa HK den 6 november. Fri entré!

Målskyttar HP Alingsås
Oliver Löfwenius 8, Olle Ek 5, Simon Dyberg 5 (2), Erik Östling 3, Oskar Hedvall 3, Rasmus Thorbjörnsson, Kasper Wallouch och Victor Johansson.

Erik Pettersson 20/40 = 50%

Utvisningar
ÖHK 2x2 min
HPA 5x2 min

Skribent Calle Ek

2014-10-27 11:30