HP Alingsås vann toppmötet mot Kärra

På söndagskvällen vann hemmalaget HP Alingsås mot toppkonkurrenten Kärra HF i en målrik match. Slutresultatet skrevs till slut 35-32 till hemmalagets favör. Vi tog ett snack med hemmalagets ena tränare Anders Rylander direkt efter matchen.

Hur ser du på kvällens match?

- Det var skönt att vi tog oss tillbaka på vinnarspåret igen. Vi pratade innan matchen att vi ville göra en bra prestation sett över 60 minuter, det tycker jag också att vi gör.

Ni gör hela 35 mål framåt, vilket är oerhört imponerande mot ett förmodat topplag, bakåt släpps dessvärre 32 mål. Vad var det som inte riktigt stämde?

- Det är riktigt, vi gör mycket mål idag vilket är väldigt positivt. Samtidigt så släpper vi in många mål också. Tycker kanske att vi går bort oss några gånger på deras linje och att han får göra lite för billiga mål. I övrigt tycker jag faktiskt att vi står ganska okej bakåt. Min känsla är att tempot i matchen var högt. Både vi och Kärra drev upp tempot vilket ledde till många snabba avslut, vilket leder till fler mål idag än vi normalt sett gör. Troligtvis var det betydligt fler avslut denna matchen jämfört de matcher vi spelat innan.

Matchen spelades som du säger i ett högt tempo, var det något ni pratat om inför matchen?

- Ja, det var det. Vi vill spela så, med snabba omställningar. Det tycker jag verkligen killarna bjuder till på idag.

Slutligen, är det någon du vill lyfta fram lite extra från dagens drabbning?

- Tycker Kasper Wallouch gör en helgjuten insats. Han spelar normalt vänster 6:a, men får idag gå som höger 6:a, detta på grund av skador. Han tar den uppgiften med bravur och vinner sin match i matchen, vilket är oerhört viktigt! Tycker även Oliver Löfwenius gör en bra match. Totalt sett är det en lagseger där alla är med och bidrar.

Vi tackar Anders för intervjun och hälsar er hjärtligt välkomna åter nästa hemmamatch torsdagen den 6 november klockan 19.30 då Backa HK gästar Nolhagahallen.

Målgörare HP Alingsås
Simon Dyberg 8, Oliver Löfwenius 7, Olle Ek 6, Charlie Aronsson 5, Oliver Helander 3, Oskar Hedvall 3, Kasper Wallouch Lindholm 2, Herman Holmberg

Skribent Calle Ek

2014-10-21 08:02