Rekordungt HP kryssade mot Skara

Det var inte alltid skönspel publiken i Nolhaga bjöds på när HP tog emot Skara HK, men det var spännande. Gästerna var före i målprotokollet matchen igenom, men HP kämpade sig till en poäng sedan Filip Johansson kvitterat till 26–26 med två sekunder kvar att spela.

Jämfört med de två senaste matcherna saknade HP idag den i sammanhangetrutinerade trion Markus Stegefelt, Erik Östling och Felix Claar. I deras ställen spelade ett antal killar födda -96 och -97, och de gjorde det bra.

På förhand kändes Skara HK som en tuff uppgift med tanke på förutsättningarna, och en poäng kändes som bonus.

Det var också Skara som förde matchen målmässigt rakt igenom, men HP blixtrade till under perioder och kämpade sig ikapp när man halkat efter. I paus ledde gästerna med 15–13, siffror som kunde varit 16–13 om inte målvakten Nils Nilsson räddat en straff när klockan stod på 30.00.

– Vi slarvade lite i försvarsspelet mellan varven, det blev vi straffade för, säger tränare Magnus Andreason efter matchen.

De två målen som skiljde lagen i paus blev först tre och sedan fyra i den andra halvleken. HP valde att begära time out vid underläge 17–21 och gjorde snabbt två mål efter den, men Skara var tillbaka i fyramålsledning med kvarten kvar sedan två gånger Andersson, först Tobias och sedan August, målat för gästerna.

HP-målvakten Nils Nilsson hade fram till detta skede inte haft någon större afton, dock skall sägas att han många gånger ställdes inför svåra lägen. Men från minut 45 och framåt agerade han levande vägg och räddade sju av de tio avslut, inklusive en straff, han fick emot sig under slutkvarten.

– "Nisse" gjorde som han brukar känns det som, han stängde igen buren när det skulle avgöras, berömmer Andreason.

HP gick från 19–23 till 23–23 på sex minuter, men som så ofta sker när man hämtat upp ett underläge tappade man lite direkt efter och Skara återtog en tvåmålsledning med fem minuter kvar att spela.

Simon Dyberg reducerade till 24–25 men Skara svarade med 24–26. HP skulle dock komma tillbaka ännu en gång, först 25–26 genom Axel Magnusson innan man tvingade Skara till ett dåligt avslut med 20 sekunder kvar. Hemmalaget tog time out och bestämde vad som skulle göras, om det blev som man bestämt ska jag låta vara osagt, men det som hände var att Filip Johansson med två sekunder kvar att spela klippte in en underjamare från sin mittnioposition.

– Det känns riktigt gott att vi kämpade oss till en poäng idag. Spelet lämnar en del i övrigt att önska mellan varven, men vi visar moral och ger oss aldrig.

Plusbetyg i HP till kvitteringsskytten Johansson som vågade matchen igenom, samt målvakten Nilsson som stängde igen fullständigt när det som bäst behövdes.HP Alingsås – Skara HK 26–26 (13–15)

HPA: Simon Dyberg 6 (2), Oskar Hedvall 5, Axel Magnusson 5, Filip Johansson 4, Topias Laine 3, Sebastian Jacobsson 2, Pontus Lundström.

SHK: Tobias Andersson 5, Petter Larsson 5, August Andersson 4, Ahmed Jaine 4, Ludvig Johansson 3, Anton Åhman 3, Martin Andersson, Kalle Eklund.

Målvakter:

* HPA: Nils Nilsson 13/39=33% + 2/2 7m.
* SHK: Jonas Engelin 12/37=32% + 1/2 7m, Michael Granath 1/1 7m.

Utvisningar, HPA: 2x2 min, SHK: 3x2 min.

Domare: Magnus Forsman & Tony Holmberg.
Skrivet av Martin Johansson   
2013-10-06 19:24