Premiär för HP på söndag

HP Alingsås inleder på söndag årets seriespel i division 2 västra, man gör det på bortaplan mot fjolårets division ett-lag KFUM Trollhättan. Hemsidan fick en pratstund en av lagets tränare, Magnus Andreason.

Seriepremiär borta mot KFUM Trollhättan på söndag, hur är känslan inför den?

– Vi i HP har genomgått en rejäl generationsväxling. När jag och Anders Rylander tog över ansvaret var det en av sakerna vi bestämde oss för omgående, vi ville få till att HP mer skulle vara ett juniorlag för att våra egna unga spelare skulle få spela seniorhandboll tidigare. På så sätt tror vi att vi kan få fram fler egna produkter som tar sig hela vägen upp till vårt A-lag. Det har tagit ett år men vi är på väg dit vi vill vara och är redan en bra bit på den vägen.

Känslan i laget tycker jag är bra, vi har haft en försäsong där vi ökat den fysiska statusen ett snäpp mot föregående år, samtidigt vet jag att våra juniorer (95-97) är mogna och framförallt sugna på att ta ett stort ansvar i division 2. Vi hade en bra helg förra helgen då vi var iväg på JSM steg 1 där vi fick chansen att spela ihop oss lite och åkte hem från Stockholm med tre segrar i ryggen.

Hur lyder målsättningen inför säsongen?

– Det viktigaste är att spelarna utvecklas individuellt både handbollsmässigt och mentalt, men framförallt den fysiska statusen jobbar vi hårt med att hela tiden höja. Tränar vi bra så kommer resultaten. Resultatmässigt vill vi komma topp fyra har vi sagt.

Vilken typ av handboll kan vi förvänta oss av HP säsongen 2013/14?

– Som alltid i AHK är försvarspelet grunden och det absolut viktigaste, förra året hade vi Sveriges bästa junior-6-0. I år vill vi utveckla oss och bli grymma på offensivt försvar. I det tycker jag vi har kommit en bra bit redan nu där 16-årige Felix Claar från Norrköping blir en av nyckelfigurerna. Sedan vill vi kontra mer än vi gjorde förra året, framförallt i andrafasen och sätta press på motståndarna, straffa dem vid misstag. Anfallsmässigt vill vi att spelarna skall bli skickligare bollspelare och leva på att vi är duktiga individuellt.

Vilka vinner serien?

– Jag kan väl inte påstå att jag har dunderkoll på de övriga lagen. Jag tror att det kommer handla om 3-4 lag. Kärra borde vara ett av lagen. Nord har jag hört fått en del bra spelare och kan vara en outsider. Vi tror på oss själva hoppas kunna blanda oss i toppstriden.

Vilka spelare skall vi hålla ett extra öga på?

– Vill egentligen inte nämna någon framför den andra utan vi har många unga duktiga spelare som kan bli elitseriespelare bara dem bestämmer sig för att bli det.
Det skall bli kul att se våran målvakt Nils Nilsson som kommer att bli förstamålvakt. "Nisse" har tränat riktigt bra i sommar och är en av Sveriges absolut bästa juniormålvakter, samtidigt är han en matchvinnare som man bara älskar att ha i sitt lag.

Hur tror du söndagens premiär slutar?

– Jag tror på vinst 28-26.

Lycka till!

– Tack! 
Skrivet av Martin Johansson   
2013-09-20 13:59