Kvaldags för HP

Efter en väl genomförd säsong har det äntligen blivit dags för HP Alingsås att kröna den med ett kvalspel, som om det faller väl ut, belönas med en plats i division 1. Första hindret på vägen är Team Drott.

Kvalet till division 1 avgörs i två faser – semi off och direkt off. I semi off möts åtta lag från division 2 för att göra upp om fyra platser i direkt off där fyra lag från division 1 väntar.

För HP:s del blir spel mot Team Drott i semi off, Team Drott som slutade tvåa i division 2 södra. Laget är mycket hemmastarkt och vann samtliga elva matcher som spelades i Halmstad Arena, så detta blir en tuff uppgift för HP.

Semi off spelas i form av ett dubbelmöte där det sammanlagda resultatet över de två matcherna räknas. Kvalspelet inleds på annandag påsk, det vill säga måndag 1/4, med match i Alingsås. Returen spelas sedan i Halmstad den 6/4.

Vinnaren i dubbelmötet HP Alingsås – Team Drott ställs i direkt off mot Eslövs HF som slutade på tionde plats i division 1 södra. Direkt off avgörs i bäst av tre matcher.


Måndag 1/4 16.00 HP Alingsås – Team Drott
Lördag 6/4 16.00 Team Drott – HP Alingsås


Skrivet av Martin Johansson   
2013-03-30 14:55