HP vände och vann

HP Alingsås begav sig på lördagen till Värmland för match mot Hammarö. Efter en seg första halvlek vände man i andra på steken och vann med 30-28 (11-14).

Långa resor till bortamatcher och unga spelare brukar sällan vara en bra kombination. Inledningsvis var det precis så även denna gång.

- Vi var överens om hur vi skulle agera när matchen drog igång, men vi hade svårt att få till det och resan satt tydligt i benen på spelarna, säger HP-tränaren Anders Rylander.

Hammarö, som kämpar för sin existens i botten av tabellen, var klart bättre inledningsvis. Man fick stopp på HP med sitt 3-2-1-försvar samtidigt som man fann luckor i ett stillastående bortafösvar gång efter annan, något som resulterade i att man som mest ledde med 12-6 innan HP i alla fall fick lite ordning på spelet.

När det blåstes till pausvila var hemmaledningen nere i tre bollar i form av 14-11.

- Vi hade ett bra snack i paus där vi bestämde oss för att gå ut och ta tag i det hela, och det gjorde vi. Skillnaden mot första halvlek var som natt och dag. Vi såg till att ta våra läge som faktiskt fanns redan i första halvlek och började helt enkelt kriga och fightas för varje boll.

I andra halvlek vände HP på matchen. En viktig del i detta hade mittnian Anton Larsson och mittsexan Erik Östling som tillsammans låg bakom flera mål tack vare fint samarbete. Mot slutet fick även Tobias Nilsson chansen att briljera då HP spelade utan mittsexa.

- De låg högt på oss när vi väl hade vänt matchen, så vi spelade utan mittsexa och med fyra niometera. "Tobbe" kom in och tog verkligen chansen genom att både göra mål och fixa straffar på slutet, berömmer Rylander.

Det skulle ändå bli lite nervigt på slutet. HP drabbades med 2.30 kvar att spela, i ledning med två bollar, av en utvisning på bänken. Men man lyckades alltså hålla undan och vann med 30-28.

- Det var riktigt skönt att vinna och nu har vi fortfarande allt i egna händer vad gäller kvalplatsen till division 1, avslutar Rylander innan bussen mot Alingsås lämnar Karlstad.


IFK Hammarö - HP Alingsås 28-30 (14-11)

IFK: Robin Persson 7, Viktor Svensson 7, Christian Högberg 4, Martin Skoog 3 (1), Anders Domeij 3, Eric Birkfeldt 2 (1), Filip Svensson, Jonas Jern.

HPA: Markus Stegefelt 8 (2), Robin Manninen 5, Oliver Strige 4, Anton Larsson 4, Erik Östling 4, Victor Carlsson 3 (1), Tobias Nilsson, Sebastian Jacobsson. 
Skrivet av Martin Johansson   
2013-02-24 13:04