Enkelt för HP mot IK Nord

Efter en rakt igenom stabil insats rann HP Alingsås iväg till en riktig utklassningsseger mot IK Nord. 20-13 i halvtid blev till slut hela 39-21.

HP följde upp förra helgens segermatch mot Guldkroken med ytterligare en fullpoängare när IK Nord idag besökte Nolhagahallen. Det var inte bara de två poängen som följdes upp, utan även spelet i sig. Bra försvars- och målvaktspel följt av fullt tryck i alla lägen.

Dagens match var jämn i fem minuter då hemmalaget ledde med 4-3, men sedan var det ett lag på planen. Nu var det dock inte så att Nord inte skapade lägen, det var bara det att Alexander Axelsson i HP:s mål räddade i princip allt under långa perioder. Det var räddningar på sexmeterslägen, på kontringar och på straffar.

HP å sin sida var betydligt skarpare i sina avslut, och det kontrades hej vilt. Framför allt var det Anton Svensson som stod för kontringarna i den första halvleken som slutade 20-13 till HP.

Var det inte avgjort redan i paus så avgjorde HP definitivt i början av andra halvlek. Man höll nämligen Nord mållösa i nästan 13 minuter, då gästerna till slut på ett straffkast kunde få in bollen bakom Axelsson. Sedan dröjde det ytterligare sex minuter innan man lyckades göra ett spelmål.

Kontringsfesten från första halvlek fortsatte i den andra, och nu fick Svensson hjälp i kontringarna av Victor Carlsson och Oliver Strige. Som mest ledde HP med 19 mål och när slutsignalen sjud var skillnades lagen emellan 18 bollar - 39-31.

Positivt idag var att HP gjorde två riktigt bra halvlekar, något som inte alltid är lätt när man gjort en så bra första halvlek. I runda slängar 20 kontringsmål är så klart mer än godkänt, och ett bra betyg på försvars- och målvaktsspelet.

Bäst i HP var målvakten Alexander Axelsson som under långa stunder fullkomligt åt upp Nords spelare. Plus även till Erik Östling som var riktigt bra i defensiven, samt till Anton Svensson som blev bäste målskytt med tio fullträffar - samtliga på kontring.HP Alingsås-IK Nord 39-21 (20-13)

HP Alingsås: Anton Svensson 10, Victor Carlsson 7, Markus Stegefelt 7 (4), Anton Larsson 3, Oliver Strige 3, Robin Manninen 3, Niklas Josefsson 2, Erik Östling 2, Adam Larsson, Sebastian Jacobsson. 

IK Nord: Alexander Bader 5, Erik Larsson 5 (2), Mathias Revell 4, Erik Åkerman 3, Georg Gutesjö 2, Christian Johansson, Niklas Karlsson.

Målvakter:
* HP Alingsås: Alexander Axelsson 20/35=57% + 2/4 7m, Nils Nilsson 4/8=50%.
* IK Nord: Johan Sandström 6/21=29% + 0/2 7m, Andreas Björnland 8/28=29 + 0/2 7m.

Utvisningar:
* HP Alingsås: 3x2 minuter.
* IK Nord: 2x2 minuter.

Domare: Tommie Moberg & Joakim Lindbratt.
Skrivet av Martin Johansson   
2012-12-08 16:59