HP fortsätter att vinna

HP Alingsås staplar för tillfättet segrarna på hög. Fredagans toppmatch mot HK Skövde vann man med 30-25 efter hela 19-10 i halvtid.


De senaste matcherna har HP varit dåliga i första halvlek för att sedan få ordning på grejerna i den andra akten, idag var det tvärtom.

- Idag är jag jättenöjd med det vi presterade i första halvlek. Inför matchen låg fokus på försvaret samt på att verkligen dra dit bollen när vi fick våra lägen, och båda dessa bitar var jättebra i första. Ska man hitta något att klanka ner på så är det i så fall att vi gjorde lite för många tekniska fel. Men totalt sett är jag jättenöjd med vad vi presterade, säger tränaren Magnus Andreason efter matchen.

Och nog hade Andreason all anledning att vara nöjd. När det blåstes till pausvila ledde HP nämligen med hela 19-10.

Som vid så många andra tillfällen då det ena laget leder stort i paus, så blir det sedan nästan tvärtom i andra halvlek.

- Det är så svårt att gå ut när man har en stor ledning i paus. Självklart vill man alltid dryga ut ledningen och vinna stort, men det är lättare sagt än gjort.

Nio bollar upp i paus blev till seger med fem när matchen var över; 30-25.

- Även om vi inte riktigt kommer upp i det i andra halvlek är jag sett till matchen som helhet jättenöjd med matchen, avslutar Andreason.

Hela laget får ett stort kollektivt överbetyg för första halvlek, och detta för såväl defensiv som offensiv. Sett till hela matchen går högst betyg till Jakob Brunngård Haglund som gjorde en mycket bra match såväl framåt som bakåt.


HP Alingsås-HK Skövde 30-25 (19-10)

HP Alingsås: Markus Stegefelt 10, Anton Larsson 4, Victor Carlsson 4, Jonathan Nyström Lennström 3, Patrik Helsén 3, Anton Svensson 2, Adam Larsson 2, Jakob Brunngård Haglund 2. 

HK Skövde: Joel Järlfors 14, Alfred Ehn 3, Pontus Fahlström 3, Henrik Ottosson 2, Christoffer Eriksson 2, Felix Odenbom.

Målvakt HP: Alexander Johnsson 16/40=40% + 0/1 7m. 
Skrivet av Martin Johansson   
2012-10-26 23:30