Tredje raka för HP

HP Alingsås fortsätter att vinna i division 2 västra. Senaste segern kom idag då man på bortaplan besegrade HK Önnerediterna med 27-22 (13-12).

Då de tre ordinarie tränarna - Anders Rylander, Magnus Andreason och Jimmi Larsen - i helgen befinner sig i Skövde på tränarutbildning var det Mikael Franzén som coachade HP i dagens match. Han ville så klart inte vara sämre än sina kollegor och åkte hem med en seger i bagaget.

HP var i ledningen från start till mål. Under större delen av den första halvleken var med tre, fyra, mål före i protokollet innan Önnerediterna mot slutet av halvleken närmade sig. HP var ändå i ledningen i paus, men bara med ett mål i form av 13-12.

I den andra akten höjde man nivån på försvarsspelet en del och återtog sin ganska komfortabla ledning, en ledning som låg mellan tre och fem mål hela halvleken för att när slutsignalen ljöd stanna vid fem mål i en match man vann med 27-22.

Plusbetygen i HP går bland annat till målvakten Alexander Axelsson som landade på 50% och mittsexan Erik Östling som var mycket bra i defensivenm framför allt i andra halvlek. Plus och också till Markus Stegefelt som var säkerheten själv i straffskyttet.

HK Önnerediterna - HP Alingsås 22-27 (12-13)

HKÖ: Carl Löfström 7, Tobias Jademan 5, Ola Pewik 3, Niklas Javette 3, Daniel Sparredal 2, Markus Svanström, Marcus Grüner. 

HPA: Markus Stegefelt 13 (8), Erik Östling 5, Anton Larsson 4, Johan Nilsson 2, Niklas Josefsson, Jakob Brunngård Haglund, Anton Svensson.

Målvakt HP: Alexander Axelsson 22/44=50%. 
Skrivet av Martin Johansson   
2012-10-06 23:34