HP vidare trots förlust

Kanske var det den stora segern i den första matchen som ställde till det, HP stod nämligen för allt annat än en bra insats när man igår spelade returmatch i kvalet till division 1 mot Åhus. Underläge 8-17 i paus blev till slut förlust 22-31, men med 19 måls marginal från första matchen avancerade HP ändå till direkt off.


Även om HP gjorde en dålig match förtar det inte Åhus insats. Skåningarna var betydligt bättre än de var när lagen möttes i Nolhagahallen. Man inledde dessutom matchen i ett högt tempo framåt samtidigt som man punktade såväl Niklas Josefsson som Jonathan Svensson i defensiven.

- Det kändes redan innan matchen att detta skulle bli tufft. Laddningen var halvdan på sina håll och då är det svårt att spela handboll, säger Andreas Stockenberg efter matchen.

Efter sex minuter visade resultattavlan 3-3, sedan gjorde Åhus 14-5 under resten av halvlen fram till pausledning 17-8.

- Vi skapade en del lägen men fick inte hål på deras målvakt i första halvlek. Bakåt var det för slött och vi fick inga räddningar med oss, då går det fort i handboll.

Åhus inledde även den andra halvleken bäst och utökade sin ledning till 13 mål. HP fick efter detta lite ordning på grejerna, och lyckades framför allt få in bollen bakom hemmamålvakten.

- Det var lite svettigt där när de gick upp till ledning med 13, men riktigt jobbigt var det aldrig. Killarna jobbade sig in i matchen och när vi väl fick lite ordning på spelet gick luften ur Åhus då de märkte att det inte skulle räcka, säger Stockenberg.

Slutresultatet skrevs till 31-22 sedan HP snyggat till siffrorna lite mot slutet. Bäst i HP var idag Victor Carlsson som var en av få som kom undan med godkänt betyg.

HP kvalar nu vidare mot Anderstorps SK i det som kallas direkt off. Lagen möts i en matchserie i bäst av tre matcher, där HP börjar på hemmaplan preliminärt den 9:e april.


Åhus HB - HP Alingsås 31-22 (17-8)

ÅHB: Fredrik Liljehov 8, Anders Brorsson 5, Oliver Olsson 4, Oskar Jansson 4, Lukas Olsson 3, Henrik Grönwall 2, Rasmus Tornemark 2, Richard Ahlstedt 2, Jakob Friberg.

HPA: Victor Carlsson 10 (2), Jonathan Nyström Lennström 4, Niklas Josefsson 2, Simon Persson-Ahlgren 2, Anton Larsson 2, Jonathan Svensson, Jakob Brunngård Haglund.

Målvakt HPA: Alexander Axelsson 13/44=29%.

HP vidare med sammanlagt 56-46.
 
Skrivet av Martin Johansson   
2012-04-02 11:14