Stockenberg om HP:s kval

Idag kvartsfinal mot IFK Kristianstad, i morgon kval till division ett mot Åhus. Andreas Stockenberg har ett finger med i båda matcherna. Läs här vad han tror om HP:s chanser i kvalet.


Förvånad när chansen dök upp?

- Både ja och nej, med tanke på hur glada Nord blev när de tog en poäng mot oss och därmed säkrade fjärdeplatsen trodde jag nog att de vill kvala. Däremot trodde jag att både Team Drott och S-hof skulle tacka nej till uppflyttning respektive kval då farmarlagen ofta gör det. S-hof valde som bekant att ta steget upp till ettan medan Team Drott nöjer sig med spel i tvåan.

Tvekade ni någon gång att tacka ja till kvalet?

- Nej det gjorde vi inte. Vi satte oss en grupp ledare tillsammans med Christer Mårtensson och tog beslutet om att försöka kavla oss upp. Det är viktigt för vår trovärdighet gentemot spelarna som spelar i farmarlaget, det håller inte att bara vara nöjda med att spela i tvåan, vi måste sikta uppåt.

Vad vet du om kvalmoståndarna Åhus?

- Har ganska bra koll efter att ha pratat med folk i de södra delarna av landet, folk som känner till dem. Jag vet vad jag behöver veta, men vill så klart inte avslöja hur vi tänker genomföra matcherna.

Vad tror du om era chanser?

- Det kommer säkert bli tufft, Åhus blev trots allt tvåa i sin serie och var bara målskillnad från direktuppflyttning, medan vi blev femma. Det är viktigt att vi får ett bra resultat med oss från första matchen eftersom vi börjar hemma, skulle tro att vi behöver någonstans runt 4-6 mål upp.

Om ni tar er vidare väntar Anderstorp, omöjligt att vinna?

- Omöjligt är det så klart inte, men vi kommer garanterat inte att vara några favoriter. ASK har ett med division 1-mått mätt mycket bra lag och borde inte vara i kval. Som jag ser det vore det en smärre katastrof för dem att åka ur.

Slutspelet pågår samtidigt, påverkar det vilket lag niu ställer upp med?

- Ja det gör det, truppen kommer till hälften bestå av spelare som tog JSM-brons i helgen, och till häften av spelare födda 90-92.

Kvalet till division 1 avgörs i två steg; semi off och direkt off.

I semi off möts lag från olika division 2-serier och vinnaren i detta möte avancerar till direkt off där ett lag från division 1 väntar.

Semi off avgörs i bäst av två matcher där det totala resultatet räknas. Direkt off spelas i bäst av tre matcher, laget från division 2 börjar hemma och laget från division 1 avslutar hemma med två raka matcher. Den tredje matchen är eventuell då antalet vunna matcher är vad som räknas i direkt off.

Vinnaren i dubbelmötet HP Alingsås - Åhus HB ställs i direkt off mot Anderstorps SK.

Spelschema semi off:
Torsdag 2012-03-29 19.45 HP Alingsås - Åhus HB
Söndag 2012-04-01 16.00 Åhus HB HP Alingsås
Skrivet av Martin Johansson   
2012-03-28 17:39