HP hakar på i toppen

HP Alingsås stod för en stabil insats när Tibro på lördagen besökte Nolhagahallen. I alla fall i första halvlek, och man gick till pausvila med ledning 21-9 i en match som slutade 30-23.


Det var aldrig något snack om vart segern skulle hamna denna lördagsförmiddag, HP inledde nämligen matchen strålande såväl bakåt som framåt. Tibro tvingades till en tidig time out, i underläge 1-5 efter 8.30, för att försöka få stopp på raset, men detta lyckades man inte med.

HP dominerade den första halvleken fullständigt och drygade sakta men säkert ut sin ledning som i paus var hela 21-9.

Andra halvlek var sedan inte alls lika bra. Kanske kan man heller inte kräva det efter den urladdning vi fick se under den första halvan, men man kan i alla fall kräva betydligt mer än det fick se under den andra akten.

HP fick inget flyt i spelet vilket gjorde att man fick ta dåliga lägen, alternativt försöka spela in till linjen i svåra situationer. Tibro tog tillfället i akt och började kontra på HP:s många bortkastade bollar, något man gjorde bra. Det var kanske inte bara HP:s anfallspel som blev sämre, Tibro höjde nämligen intensiteten i sitt försvarsspel ett par snäpp.

Någon fara för poängen var det dock aldrig. De sju mål som skilde när matchen var över var den minsta marginalen under den andra halvleken.

Tack vare segern befäste HP sin position i toppen. Ny match redan på onsdag då nykomlingen och överraskningslaget KFUM Trollhättan står för motståndet i en match som avgör vilket av lagen som hakar på S-hof i toppen. Matchen spelas i Trollhättan och vakats sker 19.30.

HP Alingsås - HP Tibro 30-23 (21-9)

HP: Victor Carlsson 5, Anton Larsson 5, Johan Nilsson 5, Daniel Tellander 5, Simon Persson-Ahlgren 4, Jesper Konradsson 4 (1), Adam Larsson, Jakob Brunngård Haglund.

Målvakter: Alexander Axelsson 16/33=48% + 1/3 7m, Marcus Hedemo 0/4.
Skrivet av Martin Johansson   
2011-11-26 17:04