HP tvåa i DM
HP Alingsås svarade för en fullt godkänd insats när DM avgjordes i Skene. Man tog sig ända till finalen, väl där blev division ett-laget Borås för svåra. Dock krävdes förlänging för att skilja lagen åt.
Med tanke på att tunga HP-namn som Max Darj, Marcus Dahlin, Alexander Axelsson och Oscar Hernehult befinner sig på seniorläger i Norge är andraplatsen i DM ett gott tecken på bredd.

Främst av alla aktörer var vänstersexan Victor Carlsson som enligt rapporter var outstanding turneringen igenom. Även Robin Persson höjde sig över mängden.

I gruppspelet besegrades Lidköping A och HK Skövde utan större problem, HP kontrollerade matcherna från start till mål och vann komfortabelt. Man skulle även mött Lidköping B, men dessa lämnade tyvärr W.O.

I semifinalen ställdes man sedan mot hårdsatsande Ulricehamn, ett lag som bland annat har spelare som Anders Willram och Petri Nuutinen i truppen. Ulricehamn inledde bäst, men HP gnetade sig tillbaka i matchen och kunde till slut vända och vinna.

Finalmatchen var en jämn historia, som gick till förlängning. HP hade chanser att avgöra, men tyvärr fick man se sig besegrade. På det hela taget gjorde HP en mycket väl godkänd turnering, något som naturligtvis är lovande inför comebacken i division 2.
Skrivet av Martin Johansson   
2009-09-05 23:22