hj_partillecup

Juniorerna förlorade kvarten

Äventyret i Partille Cup tog slut i kvartsfinalen. AHK:s herrjuniorer presterade inte på topp, och då blev IK Nord för svåra.


Bilder från AHK:s matcher i Partille Cup finner du här


Annars inleddes dagen med sextondelsfinal mot Karlshamns HF. Matchen var lite tuffare än gruppspelsmatcherna, men segern var aldrig hotad och sifforna skrevs till 24-28.

I åttondelsfinalen väntade IFK Tumba, och detta blev en nagelbitare. Redan från start hade AHK svårt att försvara sig mot Tumbas kvicka spelare, samtidigt som man inte löste det 3-2-1-försvar man ställdes emot.

Med hjälp av punktmarkering och individuella offensiva insatser av Patric Jigström, Marcus Dahlin samt Alexander Artinger kunde man dock vinna med 23-20.

I kvarten väntade så IK Nord. AHK ledde i halvtid, men spelet haltade. I andra halvlek hängde man med i cirka tio minuter innan Nord gjorde ett avgörande ryck som sedermera ledde fram till slutresultatet 18-16 i Nordfavör.

Det var naturligtvis tråkigt att inte få vara med och spela om finalplatsen, men på det hela taget gjorde juniorerna en väl godkänd turnering, något tränaren Andreas Stockenberg också poängterade för de besvikna spelarna efter kvartsfinalens slutsignal.
Skrivet av Martin Johansson   
2009-07-05 11:29