dif_sm

Inför JSM steg 4: Djurgårdens IF

Femte och sista lag ut i genomgången inför helgens spel i JSM är våra gäster från Stockholm - Djurgårdens IF. För svaren i artikeln står Mattias Ripoll.

Hur har vägen genom steg 1 och 3 sett ut för er?

- Vi har dels fått testa en längre resa i steg 1 i Boden och ett på hemma plan. Vi har hållt fokus i alla matcher och är därmed i steg 4 som segrare av vår grupp. I steg 3 fick vi en komfortabel resa.

Vad är er målsättning med JSM?

- Vår målsättning är steg 4 då vi mestadels består av 93:or men förhoppningsvis kan vi stå upp väl och kanske skrälla i någon match.

Profiler i laget?


- Det är bara att se på de andra lagens svar så ser man att Alex Morsten vår M6:a är viktig för oss. Inte bara för hans spel men också som lagets motor. Sedan finns det andra spelare som är viktiga i gruppen men laget består av en grupp spelare där det skiftar vilka som kliver fram och ger oss vinsterna. Vi får hoppas att flera får ihop det i helgen då kan det bli ett roligt steg.

Hur skulle du beskriva ert lag och ert spel?

- Vi försöker spela ett snabbt spel med skifte av tempo och att hela tiden spela med huvudet. En del av utvecklingen för de unga killarna.

Vad vet du om de andra lagen i gruppen?

* Alingsås:

- Ett lag som i medgång kan slå vilket lag som helst. Troligtvis blir hemmaplan en fördel för dem som gör dem svårslagna.

* Örebro:

- Har dessvärre ingen större koll på dem.

* Kärra:


- Ett lag som vi mött många gånger, framför allt deras 93:or och misstänker att vi stöter på många av dem och att de har ett liknande spel.

* Redbergslid:

- Tungt lag med en för dem väldigt viktig M9:a som är läcker att se i allt, spel och attityd.

Vilka två lag ser du favoriter att ta sig vidare från gruppen?

- Redbergslid och Alingsås (om de kommer rätt in i turneringen och ser hemmaplan som något positivt, annars Kärra.)

Hur går det för er?

- Vi tar en match i taget (ledsen för klyschan). Vi vill stå upp bra i alla matcher och hoppas skrälla i någon match mot främst då RIK och Alingsås

Vilka ser du som favoriter att ta hem hela JSM säsongen 2010/2011?

- Sävehof, Redbergslid och Lugi.

Något övrigt du vill tillägga?

- Hoppas att folket i Alingsås tar sig ner och att Göteborgslagen får med sig publik så det blir en härlig stämning i hallen.

Tidigare artiklar:


Inför JSM steg 4: Örebro SK
Inför JSM steg 4: Kärra HF
Inför JSM steg 4: Redbergslids IK
Inför JSM steg 4: Alingsås HK

Skrivet av Martin Johansson   
2011-02-04 18:21