Stark upphämtning gav en poäng

Efter en stark andrahalvlek lyckades HP rädda en poäng borta mot Kroppskultur. Underläge 13-20 i paus blev till 33-33 sedan Jonatan Jacobsson kvitterat med två sekunder kvar av matchen.

I paus var det inget som talade för att HP skulle få med sig någon poäng från bortamatchen mot Kroppskultur. Hemmalaget var bättre på det mesta och ledde efter trettio spelade minuter med 20-13. Ingen i HP kom upp i normal standard, och framför allt klickade det bakåt. Att släppa in 20 mål på en halvlek är så klart inte godkänt.

I paus pratade man om att det var dags att stå upp för varandra och att kämpa för varje boll, och detta var precis vad man gjorde.

Redan i inledningen av halvleken plockade man in ett par mål, och sedan fortsatte man att jobba metodiskt. Med hjälp av ett effektivt 3-2-1-försvar kunde man närma sig mål för mål, och till slut var man ikapp vid ställningen 32-32.

Kropps lyckades sedan, men blott 16 sekunder kvar att spela, återta ledningen. Men den andra halvleken var AHK:s och kvitteringen skulle komma. Med två sekunder kvar att spela drog Kropps på sig en utvisning vilket gav HP chansen. Man ställde upp en mur och satsade allt på att Jonatan Jacobsson med hjälp av nedhållet skulle dunka in bollen, och precis så blev det. Slutresultat 33-33.

Bra i HP var Jonatan Jacobsson som visade upp ett vasst skytte vilket resulterade i nio mål. Marcus Dahlin ska berömmas för hans jobb som spets i 3-2-1-försvaret, samt för slitet på den ovana mittsexpositionen. Plus även till Anton Svensson.

Kroppskultur UF - HP Alingsås 33-33 (20-13)

Kroppskultur: Andreas Sävland 6, Fredrik Nordendorph 5, Anders Bottenmark 5, Christoffer Andersson 4, Linus Olausson 4, Viktor Bertilsson 3, Sebastian Jansson 2, Pontus Lundkvist 2, Henrik Erlandsson 2.

Alingsås: Jonatan Jacobsson 9, Niklas Josefsson 7, Johan Nilsson 6 (1), Anton Svensson 3, Anton Larsson 2, Marcus Dahlin 2, Alexander Artinger 2, Tobias Lindberg, Christian Källgren.

Målvakter HP: Calle Lindberg 13/39=33%, Markus Hedemo 2/9=22%.
Skrivet av Martin Johansson   
2011-02-03 00:25