khf_sm

Inför JSM steg 4: Kärra HF

Andra laget ut i genomgången inför helgens steg 4 är Kärra HF. Svaren på frågorna kommer från tränaren Andreas Johansson.


Hur har vägen genom steg 1 och 3 sett ut för er?

- Steg 1 kan sammanfattas med att det var lätt att gå vidare men väldigt tufft att vinna gruppen. Med lag som drog sig ur så blev det bara vi, Kropps och Lågan kvar i vår steg 1 grupp och Lågan klarade inte att stå upp mott oss andra två. Matchen mot Kropps blev sedan en riktig rysare. Vinst med 1 boll (tror jag) och gruppseger. Denna vinst kändes oerhört viktig då vi vet att det är väldigt många bra lag med i SM i år och vinna stegen har därför verkligen varit prioriterat.

Inför steg 3 pratade vi mycket om Irsta och lade mycket krut på den matchen. Detta för att vi visste att de var bra och för att det andra motståndet som kändes allra tuffast var Hallby och de hade vi bättre koll på. Detta steg började kanon med storvinst över Irsta. Den tuffaste matchen blev istället mot Hallby som nästan krigade ner oss.

Vad är er målsättning med JSM?

- Att gå till steg 5. Detta har varit målsättningen hela säsongen.

Profiler i laget?

- Även om jag gärna framhåller laget före enskilda individer så måste jag nämna våra spelare som fått chansen i allsvenskan. Där har vi Jesper Konradsson, Adam Nyfjell, Martin Bergström och Andreas Berg tillsammans med målvakten Simon Tapponen som även han fått chansen.

Hur skulle du beskriva ert lag och ert spel?

- Ett lag som måste spela med mycket hjärta. Utan det har vi inte i steg 4 att göra. Vi försöker praktisera en enkel handboll där utförandet av enkla saker är det viktigaste. Vårt spel bygger som många andras på ett bra försvarsspel som gör att vi kan göra en del enkla mål samt skapar en trygghet för att sedan våga framåt.

Vad vet du om de andra lagen i gruppen?

* Alingsås:

- En av gruppfavoriterna. Ett storvuxet lag med oerhört bra skytte.

* Djurgården:

- Ett lag med härliga individer. En förväntad gyllene triangel med mitt9, mitt6 (Morsten som också är landslagsman..) och förmodligen vänster9 där de fått in en ny serb som sägs skall vara riktigt duktig.

* Örebro:

- Har väldigt dålig koll på Örebro.

* Redbergslid:

- Stora favoriten i gruppen. Fullt med duktiga spelare där alla jobbar konsekvent med ett typiskt RIK-spel. Enkelt och kraftfullt.

Vilka två lag ser du favoriter att ta sig vidare från gruppen?

- Redbergslid får jag nog hålla som favorit till gruppsegern och sedan Alingsås i favör av hemmaplan.

Hur går det för er?

- Förhoppningsvis kan vi vara med och kriga om platserna till steg 5.

Vilka ser du som favoriter att ta hem hela JSM säsongen 2010/2011?

- Redan innan säsongen målades Sävehof upp som stora favoriter och de har inte gjort någon besviken så här långt så de är fortfarande favoriter enligt mig.

Tidigare artiklar:

* Inför JSM steg 4: Örebro SK
Skrivet av Martin Johansson   
2011-02-01 17:19