Hp och damlaget spelar hemma

Ikväll är det dags för ytterligare ett dubbelarrangemang med matcher för såväl HP som damlaget. HP är först ut då man tar emot Västra Frölunda klockan 19 och sedan följer damlaget upp med match mot Lysekil klockan 20.30.

Vad säger då lagens respektive tränare inför kvällens matcher? Vi börjar med HP:s Andreas Stockenberg:

- För oss är detta en jätteviktig match då det handlar om vilken väg vi ska välja. Ska vi ha en chans på en plats i toppen av tabellen måste vi vinna ikväll.

Kvällens motståndare Västra Fröunda, hur vill du beskriva dem?

- Frölunda är ett lurigt lag på många sätt och vis. Man spelar efter sina resurser och får ut max av både lag och individ varje match. Förra säsongen möttes vi i två tuffa matcher som vi vann med knappa siffror, och ska det bli poäng idag måste vi upp i nivå.

Vad säger du om företeelsen med dubbelarrangemang?

- Det är helt klart en mycket positiv sak! Det blir mer folk på läktaren när det är två matcher, och det är alltid roligare att spela inför 200-300 personer. Det är inte alla lag i division två som får göra det.

Damlaget ställs i sin match mot seriejumbon Lysekil och så här säger tränaren Torbjörn Johansson om kvällens motståndare:

- Vi har mött dem tidigare och har väl ganska bra koll på vad de håller på med, men vad de gör är inte avgörande för om vi ska vinna eller inte, för oss handlar det om vad vi själva gör på banan.

Hur ser läget ut i truppen?

- Vi har tyvärr lite skador vilket gör att vi är lite tunna för tillfället, men det gör samtidigt att andra spelare får chansen att ta ansvar.

Kan du nämna något exempel?

- Ja vi har ju Anna Zedén som får spela förstafiolen på mittnio när Lina Svensson endast kan slå straffarna. Det hade varit riktigt roligt för både min och Annas skull om det lossnade för henne ikväll.

Ni har förlorat ett par matcher på slutet, vad beror det på?

- Visserligen har vi mött bra lag, men mest handlar det ändå om våra egna prestationer. Vi har till viss del själva varit vår svåraste motståndare då vi slarvat en del samt bjudit på för många tekniska fel. Kunnandet finns i gruppen och lyckas vi minska de tekniska felen kommer det att bli bättre framöver.

Alingsås HK ber härmed att få hälsa alla hjärtligt välkomna till kvällens dubbelarrangemang där det som vanligt är fri entré.

Skrivet av Martin Johansson   
2010-11-19 14:20