gymnasie_sm

Alströmer Svenska Mästare

Under dagarna två har Gymnasie-SM avgjorts i Lundbystrandshallarna i Göteborg. När röken skingrades stod Alströmergymnasiet som segrare i klassen Pojkar årskurs 2-3, ett lag som uteslutande består av AHK-spelare.

När allt summerades rådde det inget tvivel om att det var det bästa laget som till slut stod som segrare.

I gruppspelet besegrades Filborna (Helsingborg) med 18-13, Katrinelund (Rikshandbollsgymnasiet Göteborg) med 18-16, Lindeskolan med 17-11 samt Eslöv med 15-6.

Dessa fyra segrar innebar att Alströmer tog sig till semifinalgrupp 1 där Arlanda och Farsta stod för motståndet.

Matchen mot Arlanda vanns med 14-9 sedan Alströmer snabbt gått fram till 6-1 för att resten av matchen spela kontrollerat. När man sedan mötte Farsta räckte det med oavgjort för att gå till final, men man passade på att vinna även denna match. Siffrorna skrevs till 16-12. Noterbart är att Farsta spelade med tvåpunkt hela matchen, första fem minuterna undantaget.

I finalen ställdes man sedan mot Polhemskolan från Lund, ett lag som coachades av Lugis Kim Ekdal du Rietz. Alströmer tog ett grepp om tillställningen direkt, men ett antal utvisningar ställde till det lite och Polhem kunde hålla sig kvar i matchen. Men när det väl var sex mot sex på banan var Alströmer det klart bättre laget, och vann till slut med 13-10.

Spelare som deltog i SM:

Erik Mellring, Calle Lindberg, Anton Larsson, Alexander Svensson, Max Darj, Johan Nilsson, Alexander Artinger, Jonatan Jacobsson, Jakob Brunngård Haglund, Niklas Josefsson, Marcus Dahlin.

Ledare:

Andreas Stockenberg, Kristian Bliznac, Claes Josefsson, Adam Larsson.
Skrivet av Martin Johansson   
2010-05-07 12:51