HJ_mot_USM_steg_5_2016_silver
Hela laget efter finalmatchen.

Silver till HJ i helgens USM

AHK:s herrjuniorer var snubblande nära en historisk guldmedalj i USM. Men mot ett mycket starkt Sävehof räckte man helt enkelt inte till. – Jag är ändå så jäkla stolt över killarna, säger tränare Anders Rylander.


AHK:s unga garde stod för en heroisk insats i USM anno 2016, men någon guldmedalj blev det inte.
– Just nu är man rejält besviken och det känns ganska tomt, som det brukar vara efter viktiga matcher. Men Sävehof är lite bättre, lite bredare och jäkligt tunga att möta, säger Rylander.

AHK gick till final efter att ha mosat IF Kristianstad fullkomligt i semifinalen. En match där försvarsspelet satt klockrent i 50 minuter och det lilla som slank igenom plockades upp av en duktig Erik Pettersson i mål.

Mot Sävehof fungerade försvarsspelet inte lika bra, dels för att motståndet var bättre men också på grund av en rad tidiga utvisningar.
– Vi fick tidigt två ”tvåor” på Olle Ek och sedan även Felix Claar. Det tvingades oss att kasta om lite i försvarsspelet och laborera lite, menar Rylander.
Känslan under matchen var att Sävehof kom till lättare framåt och helt enkelt hade en liten extra växel att lägga in jämfört med motståndet. Speciellt när talangen William Bogojevic var så het som han var. Sävehofs nummer 19 gjorde mål från alla håll och kanter och  dominerade med sin enorma fysik.
– Sävehof har fyra-fem niometare som alla håller yttersta klass, det är klart det märks. Samtidigt hade vi inte marginalerna på vår sida. Marginaler förtjänar man, men vi fick skott som gick till kontring, returer rätt i händerna på Sävehof-spelare och så vidare.
En sista kraftansträngning från AHK innebar reducering till 19–21 och anfall till 20–21. Men i ett bra läge bommade Kasper Wallouch Lindholm och istället kunde Sävehof vända på spelet. Där gick också tåget mot guldet och AHK fick snällt stå kvar på perrongen och nöja sig med silver.

– Hela säsongen som det här gänget har gjort, med kamp om plats i division I, en tuff vår, klara ett kval och nu final i USM trots att spelet inte stämde hela vägen... det är riktigt imponerande. Vi är otroligt stolta över den här säsongen och många killar har tagit enorma kliv i sin utveckling, säger Rylander som vill framhålla kollektivet:
– Dom är sådana jäkla krigare och visar enorm moral. Ett jäkla starkt kollektiv.
Det här var sista matchen med gänget för ett antal spelare, eller hur?
– Precis, nu sätter 97:orna lite punkt kan man säga. Jag vet själv hur det är, USM är något man bär med sig hela livet och killarna har verkligen gjort en magisk säsong.

Christer Mårtensson, Klubbchef:
- Vi är väldigt stolta över den säsong som killarna har gjort. Vi vann ett silver - stort grattis!

Skrivet av Marcus Löfström / Alingsås Tidning   
2016-04-28 09:04