Magnus Andreason inför steg 3

I helgen spelar Alingsås HK:s herrjuniorer steg 3 i SM-spelet hemma i Nolhagahallen. För motståndet står IFK Ystad, HK Ankaret (Bjärred), Nässjö HF och Backa HK. Klicka på ”Läs mer” för att läsa vad tränaren Magnus Andreason har att säga inför.


USM för juniorerna på hemmaplan i helgen, hur är känslan?

– Känslan är väl ganska bra måste jag säga, i stort sett hela laget spelar ju i HP Alingsås (division 2) där får vi bra och nyttiga matcher i stort sett varje vecka. Flera av spelarna tagit rejäla kliv i sin utveckling. Att vi sedan bara förlorat en enda match där är så klart väldigt roligt, men det primära är utveckling på individen vilket jag tycker att vi har fått. Killarna har tränat på riktigt bra och vi har verkligen höjt den fysiska statusen.

Hur ser det ut med skador och sjukdomar i truppen?

– Det är ju som alltid i dessa tider väldigt mycket sjukdomar på grabbarna men jag hoppas och tror att alla är disponibla till helgen, undantaget vår målvakt och absoluta nyckelspelare Nils Nilsson. "Nisse" har fortfarande problem med ett knä som han skadade i en kollision på en A-lagsträning för snart två månader sedan. Hur allvarlig skadan är hoppas vi få svar på nästkommande vecka. Vi håller tummarna att det bara är en meniskskada. Sedan tidigare saknar vi som bekant juniorlandslagskytten Oliver Löfwenius som är korsbandsskadad.

Hur löser ni målvaktsbiten utan Nilsson?

– Vi har i sista sekund lyckats värva in duktiga 95:an Hannes Lindström från Bodens BK som tillsammans med A-pojken Oscar Öhman kommer att stå som sista utpost i helgen.

Vad kan Alingsåspubliken förvänta sig av detta juniorlag?

– För det första vill jag säga att det skall bli väldigt roligt att spela hemma i Nolhaga och vi hoppas och tror på mycket folk på läktaren. Det man kan förvänta sig om man kommer ner är framförallt ett aggressivt försvarspel. Sedan är vi ett LAG som krigar och kämpar för varandra kryddat med mycket individuellt skickliga prestationer.

Nyckelspelare?

– Vi vill att varje spelare, oavsett om man spelar en minut eller hela matchen, ska man bidra med energi och göra det just man är bra på när man är inne på banan. Sedan skall jag inte sticka under stol med att våra tre "tunga" pjäser Axel Magnusson (född 95), Oskar Hedvall (96) och Felix Claar (97) måste vara på topp för att vi skall kunna prestera bra.

Ni är ju trots allt bara två sista-års juniorer (födda 95) i truppen, går ni vidare till steg 4?

– Ja det stämmer att vi bara är två stycken men vi tror på våra unga spelare (åtta 96:or samt fem 97:or) som är väldigt duktiga och talangfulla spelare. Så mitt svar är att jag tror och hoppas att vi lyckas bli bland de två främsta. Det är självklart vår målsättning.

Vad vet ni om de andra lagen?

– IFK Ystad är en av mina storfavoriter att vinna hela USM med ett väldigt samspelt lag med en otroligt bred trupp. De andra lagen – Ankaret, Nässjö och Backa – vet jag tyvärr inte så mycket om.

Då får vi önska lycka till inför helgens begivenheter!

– Stort tack för det.
Skrivet av Martin Johansson   
2013-11-28 14:06