HJ spelar om SM-medaljerna

Idag drar det äntligen igång – finalspelet i USM 2013! Alingsås HK representeras av herrjuniorerna som för andra året i rad tagit sig hela vägen till steg 5. Hemsidan fick en pratstund med en av tränarna, Magnus Andreason, inför helgens spel.


Ni är bland landets 8 bästa juniorlag, varför då?

– De här killarna är ett gäng krigare som är sjuka vinnarskallar, det är den största enskilda förklaringen. Sedan är en stor del givetvis att vi har Sveriges bästa juniorförsvar när vi har dagen.  

Jämför årets upplaga av Alingsås juniorlag med det som var i finalspelet även förra året?

– Eftersom jag och Anders (Jimmie var med) inte var med i ledarstaben förra året så kanske inte jag är rätt person att svara på den frågan men jag gör det ändå. Jag är ganska övertygad om att i år är vi väldigt mycket bredare, förra året handlade det i stort sett bara om Jesper Konradsson. Även 93-kanterna Anton Svensson och Simon Persson Ahlgren var väldigt bra vad jag har hört.

Jag vet att alla i vår trupp kan gå in och leverera när det verkligen gäller. Vi kommer att ha riktiga hot på varje position matcherna igenom. Vår förstauppställning på nio meter med Jesper Konradsson som motorn, Robin Manninen på H9 och Marcus Stegefelt på V9 är riktigt stark.

Robin har haft problem med sin axel i några men nu har vi fått ordning på den och han har sett oförskämt bra ut den senaste tiden och skjuter hårdare än någonsin.

"Stegen" kommer med mycket bra självförtroende efter grymt spel från A-lagets kvartsfinalserie.  Vi har presterat väldigt bra även när Jesper inte varit med, bland annat så var han indisponibel i den avgörande matchen i steg 4 mot Kärra när vi vann med tio bollar men alla är självklart mer än glada att ha honom med igen!

På V6 är har vi Sveriges bästa A-pojk på den positionen tillbaka i spel i form av 96:an Simon Dyberg som mycket oturligt trampade snett på uppvärmningen till första matchen i steg 4. 

Hur har ni laddat upp sedan steg 4?

– Vi har bland annat haft kval till div 1 med vårt farmarlag (HP Alingsås) där vi åkte ut med tre mål mot Team Drott. Men den viktigaste punkten har varit att vi försökt hålla oss hela och friska samt bra tempo på träningarna. Träningarna har dock blivit något lidande av påskfirande och liknande men senaste veckorna har det varit bra igen. Vi hoppas och tror att vi kommer väl förberedda. 

Nämn två favoriter till JSM-guldet!

– Lugi och Tumba säger jag. Även om jag tror att det är sex lag som har chansen att gå hela vägen så säger jag dem två. Lugi har vi mött och spelade oavgjort mot dem men de har den absolut bredaste truppen av alla åtta lag vilket jag tror kommer räcka väldigt långt. Tumba har en väldigt bra första sexa sen tror jag de har haft enorm fördel av att deras A-lag missade kval till Elitserien vilket har gjort att de nästan har haft en månad på sig att spela ihop ett redan väldigt samspelt lag än mer.

Alingsås HK då?

– Vi är glada att vara i finalsteget men är absolut inte nöjda!  Första målet inom laget är semifinal. Små marginaler samt lite tur på vägen är ett måste för att vi skall lyckas med det. Sedan måste självklart 2-3 spelare prestera över sin normala nivå för att det skall vara möjligt.

Vad specifikt i spelet måste klaffa?

– Du får det tråkiga tränarsvaret;  försvar och målvakt! Nej men vår andrafas vill jag verkligen skall fungera bättre än tidigare steg. Fart och tyngd i den och vi blir svårslagna!

Punktmarkering på Jesper Konradsson är ett hett tips!?

– Självklart kommer vi att åka på det, alla i laget vet om det så det kommer inte komma som någon överraskning. Vi har givetvis tränat väldigt mycket 5 mot 5 och i alla elva matcher Jesper har varit med i har vi åkt på det. Facit: Endast en förlust och den kom i steg 4 mot hemmalaget Guif där vi förlorade med 2 mål. Så punktmarkeringen är vi vana och förberedda på.Fart och rörelse utan boll blir nyckeln i det spelet för oss.

Är det några fler spelare du vill nämna mer än de redan omnämnda?

– Ja, fyra stycken som vart med på hela resan och som inte missar många träningar och vid varje träning ger dem 100%. Spelare som alla tränare vill ha i sitt lag.

– Målvakten Nils Nilsson. En av Sveriges bästa 95 målvakter. Nils är en riktig matchvinnare, är tillbaka rejält efter en handskada som hämmade honom i steg 4.

– Krigaren Axel Magnusson. Grym i man man man duellerna i försvaret, även alltid bäst när det gäller. Vinnarskalle.

– Tobias Nilsson, vår alltiallo. "Torbjörn" har utvecklats otroligt under året som gått - han har bevisat att hårt jobb lönar sig. Klev fram på ett mycket imponerande sätt i steg 4 när Simon Dyberg var skadad.

– Sist men absolut inte minst, vår lagkapten och navet i försvaret. Erik Östling. Sjukt bra försvarsspelare som visat riktigt bra form de senaste månaderna även i anfallsspelet.

Tack för pratstunden och stort lycka till!

– Det var så lite!

Truppen 

Målvakter
Nils Nilsson
Dennis Kristiansson

V6
Simon Dyberg
Tobias Nilsson

H6
Oliver Strige
Sebastian Jacobsson

M6
Oscar Hedvall
Erik Östling

9M
Marcus Stegefelt
Axel Magnusson
Oliver Löfwenius
Jesper Konradsson
Oscar Fröhlin
Pontus Lundström
Robin Manninen

Tränare
Magnus Andreason
Anders Rylander
Jimmi Larsen

Massör/sjukgymnast
Kim Hermansson

Ledare
Curt Magnusson


Spelschema grupp B

Fredag 19/4 18.30 IK Sävehof HK Aranäs
Fredag 19/4 20.00 IFK Tumba Alingsås HK
Lördag 20/4 08.30 IK Sävehof Alingsås HK
Lördag 20/4 09.50 IFK Tumba HK Aranäs
Lördag 20/4 14.00 HK Aranäs Alingsås HK
Lördag 20/4 14.00 IK Sävehof 14.00


Tabell och resultat


Vad gäller livescore ber vi att få återkomma med länkar till detta. Enligt uppgift ska samtliga matcher gå att följa direkt.

Skrivet av Alingsås HK   
2013-04-19 14:25