Förlust i inledningsmatchen - USM HJ

AHK:s herrjuniorer tvingades idag inkassera sin första förlust i årets SM-spel, detta då man föll mot Eskilstuna Guif med 16-19 efter pausledning 12-11.


Att AHK ledde i paus var inget man trodde efter tio minuter, Eskilstuna Guif ledde då nämligen med 6-2.

– Det blev en usel start och fick 3-0 på oss direkt innan vi fick hål på dem. Det var trevande på alla sätt och vis och vi var inte riktigt på plats, säger Magnus Andreason.

Men AHK skulle komma in i matchen igen, bland annat tack vare bra skytte från Oliver Löfwenius (född 96) och ett uppsnäppt försvarsspel där man äntligen fick tag på Guifspelarna.

När det blåstes till pausvila var man till och med förbi i målprotokollet sedan Axel Magnusson skickat in 12-11 i Guifmålet.

Andra halvlek inleddes på bästa sätt för Alingsås. Man gjorde två snabba mål och tog en tvåmålsledning i form av 14-12, men sedan var det slut på det roliga.

– Vi tappade ordentligt. Det var ingen som var het och klev fram och tog ansvar. Vi hade lägen men Guifs målvakt var riktigt bra.

Trots att man inte lyckades göra mål i sina anfall så kunde Guif inte rycka, försvarsspelet var nämligen fortsatt bra.

– Jag är nöjd med vårt försvarsspel i större delen av matchen, det är lite synd att vi inte kunde vinna för vi kände verkligen att vi hade chansen, säger Andreason.

Bäst i AHK var Jesper Konradsson som styrde det mesta. Plus också till kantspelarna Sebastian Jacobsson och Tobias Nilsson.

Eskilstuna Guif - Alingsås HK 19-16 (11-12)

AHK: Jesper Konradsson 5, Tobias Nilsson 3, Oliver Löfwenius 2, Erik Östling 2, Sebastian Jacobsson 2, Axel Magnusson, Robin Manninen.

Målvakt: Nils Nilsson 8/27=29%.
Skrivet av Martin Johansson   
2013-03-09 17:30