HJ kämpar om en plats i steg 5

50 lag spelade steg 1 i USM för herrjuniorer, nu återstår endast 16. Ett av dessa lag är Alingsås HK.

– Vi är inte nöjda med att vara bland de 16 bästa, vi vill till finalspelet, säger en av lagets tränare, Magnus Andreason.

Magnus Andreason gör tillsammans med Anders Rylander sin första säsong som tränare för Alingsås HK:s herrjuniorer, och tillsammans med assisterande tränaren Jimmi Larsen har man förberett sig på bästa sätt inför helgens spel.

– Vi känner oss bättre förberedda nu än vad vi gjorde inför såväl steg 1 som steg 3. Vi har helt enkelt lagt mer tid och arbete på att kartlägga våra motståndare. Dessutom får vi ju möjlighet att se både Kärra och Bolton spela innan vi ska möta dem, säger Magnus.

Utöver Kärra och Bolton är det Eskilstuna Guif som står för motståndet, ett lag som enligt Andreason gäller som favoriter till gruppsegern.

– Så är det absolut. De spelar på hemmaplan och har väl ambitionen att vara topp tre i Sverige, så de ska vara favoriter. Vi själva siktar på att vara bland de två i gruppen som tar sig vidare till finalsteget.

Även om Eskilstuna Guif på förhand är favoriter lägger sig AHK inte platt på rygg. Efter spelet i steg 1 och 3 är man fortfarande utan förlust, enda poängtappen kom i steg 3 då man kryssade mot Lugi och Drott.

– Vi har ingen större lust att förlora någon match nu heller, men man ska ha klart för sig att det kommer bli oerhört tufft. När vi spelar som bäst kan vi slå vilket juniorlag i Sverige som helst, men samtidigt kan vi förlora mot lag som på papperet är sämre om vi inte gör jobbet. Får jag gissa så tror jag på tre stentuffa matcher för vår del.

Vissa frågetecken har funnits inför helgens spel då sjukdom stört uppladdningen, men detta är nu ett minne blott.

– Alla är på benen och vi kommer med det bästa vi har. Vi är stolta över vår trupp och alla kan verkligen bidra i spelet. Dessutom är den bredare än förra året vilket så klart är mycket roligt.

På frågan vad som måste fungera för att avancemang till steg 5 ska vara möjligt svarar Magnus så här:

– Ett tråkigt svar – men det är försvar- och målvakt som gäller. Får vi till det bakåt kommer vi att släppa få mål, och då är vi svårslagna. Framåt kommer målen då vi har många spelare som är individuellt skickliga och besitter spetskompetens på sina respektive positioner.

En av dessa spelare är Simon Dyberg, en vänstersexa född 1996 vilket gör honom till A-pojk. På andra kanten finns två duktiga lirade i form av Sebastian Jacobsson samt Oliver Strige som är tillbaka efter sina knäskada.

– Våra kantspelare har varit bra hela året men har tagit fina kliv på slutet. Bra kontringsspelare och säkra i läget.

Andra viktiga spelare är niometerspelarna Robin Manninen och Markus Stegefelt.

– Robin har gjort en riktigt bra vår, framför allt i HP i division 2, och kommer vara väldigt nyttig för oss. "Stegen" å sin har fått känna på hetluften i form av spel i elitserien redan och har där gjort riktigt bra inhopp. Han har varit HP:s bästa och viktigaste spelare under hela säsongen och har en väldigt stor potential.

Målsättningen inför helgen är tydlig och enkel, AHK vill till steg 5.

– Det är bra att vara bland de 16 sista lagen, men vi är inte nöjda med det utan vill gå hela vägen till steg 5 och vara bland de åtta bästa lagen i Sverige. Alla spelare och ledare är ordentligt laddade och sugna på spel, och vi ska göra allt vi kan för att ta oss vidare, avslutar Magnus Andreasson.

I skrivande stund vet vi inte om Guif kommer tillhandahålla onlinerapportering eller inte. Blir det inget från Guif löser vi det själva genom rapporter från Eskilstuna som undertecknad vidarebefordrar på ahk.nu, twitter.com och facebook.com

Efter matcherna levererar vi självklart referat och målskyttar här på hemsidan.

Spelschema grupp 2, USM HJ steg 4

9/3 10.30 Eskilstuna Guif Alingsås HK
9/3 12.00 Kärra HF IK Bolton
10/3 09.30 Kärra HF Eskilstuna Guif
10/3 11.00 IK Bolton Alingsås HK
10/3 15.00 Alingsås HK Kärra HF
10/3 16.30 Eskilstuna Guif IK Bolton

Tabell och resultat

Skrivet av Martin Johansson   
2013-03-08 22:52