Två oavgjorda för HJ i steg 3

AHK:s herrjuniorer befinner sig i Kristianstad för att spela steg 3 i säsongens upplaga av USM. I ett riktigt getingbo till grupp står laget efter första dagens spel med två poäng på kontot, detta sedan man först kryssat mot Lugi och sedan mot Drott.


För att vara en grupp i steg 3 är den grupp AHK lottats in i makabert tuff, någon seedning inför steg 3 var det näppeligen fråga om. Men ska man ta sig hela vägen till finalspelet är det lika bra att slå ut svåra konkurrenter i steg 3.

Dagens spel inleddes för AHK med match mot det juniorlag som väl räknas som landets bäste - Lugi HF.

AHK fick en kanonstart och gick fram till ledning 7-3 innan de vinröda från Lund kom in i matchen. I paus var AHK dock fortfarande före i målprotokollet i form av 12-11.

I andra halvlek vände sedan Lugi på steken, och när matchen närmade sig slutet var det inte mycket som talade för AHK-poäng. Men tack vare en stark avslutning kunde Alingsås hämta in underläge 17-19 med två minuter kvar på klockan till oavgjort 19-19 när det blåstes för full tid.

Toppbetygen i denna match delas ut till målvakten Nils Nilsson (48%) samt vänsternian Markus Stegefelt (9 mål). Ett kollektivt överbetyg till försvarsspelet noterar vi också.

Lugi HF - Alingsås HK 19-19 (11-12)

AHK: Markus Stegefelt 9, Simon Dyberg 4, Robin Manninen 3, Oliver Strige, Jesper Konradsson, Sebastian Jacobsson.

Målvakt AHK: Nils Nilsson 16/35=48%.

Om det var bra bakåt mot Lugi var det katastrofalt mot Drott, i alla fall i första halvlek. Drott gjorde lite som de ville och AHK-spelarna stod helt i defensiven mer eller mindre varje gång. Som ett brev på posten kom då pausunderläget 10-16.

I andra halvlek blev det bättre, mycket bättre. Samtliga spelare tog sig i kragen och visade att man tillsammans är ett riktigt bra lag, framför allt bakåt. Endast fem insläppta mål i andra halvlek vittnar gott om detta.

Med tio minuter kvar av matchen var AHK ikapp, och med bara tre minuter kvar att spela tog man också ledningen 21-20. Drott fick dock sista ordet och räddade med matchens sista mål en poägn. AHK hade chansen att avgöra men fick inte till det i sista anfallet.

Bäst i AHK var denna gång högersexean Oliver Strige. Plus också till Axel Magnusson för hans försvarsspel och målvakten Nils Nilsson för hans andrahalvlek.

En förlust mot Drott hade inneburit att AHK i princip hade varit borta från steg 4, men tack vare den räddade poängen finns nu chansen. För motståndet i morgondagens matcher står först Kristianstad och sedan Baltichov, fyra poäng är förmodligen ett måste för att AHK ska ha möjlighet att ta sig vidare.

Alingsås HK - Team Drott 21-21 (10-16)

AHK: Robin Manninen 5, Oliver Strige 4, Markus Stegefelt 2, Jesper Konradsson 2, Erik Östling 2, Axel Magnusson 2, Sebastian Jacobsson 2, Tobias Nilsson, Simon Dyberg.

Målvakt AHK: Nils Nilsson 15/36=42%.

Skrivet av Martin Johansson   
2013-01-12 17:59