USM_Logga_12-13

Äntligen dags för USM!

Denna helg inleds årets upplaga av USM. Först ut är herrjuniorklassen där AHK självklart deltar. Juniorerna (och HP) har inför denna säsong fått nya tränare i form av Magnus Andreason och Anders Rylander, två av de spelare som var med och tog klubbens fantastiska SM-guld 2009. För att få koll på förutsättningarna tog ahk.nu ett snack "Mangan".


Steg 1 står för dörren, hur ser det ut inför helgens spel?

–Tycker det ser helt okej ut. Vi har haft en del spelare sjuka de senaste veckorna men jag hoppas och tror att vi kommer att kunna ha med de spelarna vi vill när matcherna drar igång på lördagskvällen. Framförallt tycker vi att det skall bli väldigt roligt att spela "riktiga" matcher efter ett antal träningsmatcher.

Vad vet du om motståndet i gruppen?

– Har i stort sett ingen aning vad lagen vi möter har för kvalitéer. Spelarna i laget vet lite om några enstaka spelare i diverse lag, men som alltid så lägger vi inte för stort fokus på motståndarna. Gör vi det vi ska med attityd och glöd så skall de andra tre lagen få vara väldigt bra om de skall slå oss!

Vad är målsättningen inför helgens spel respektive JSM som helhet?

– Målsättningen med helgen är givetvis att gå vidare till steg 3. Vi representerar en av Sveriges ledande föreningar på herrsidan så för oss är finns inget annat än att vi vill vinna alla matcher vi spelar.  Sen skall man även vara nyanserad och erkänna att vi har en otroligt tunn trupp med enbart 7-8 st (94-95 or) spelare som har junioråldern inne och resterande spelare kommer vi fylla på med våra duktiga A-pojkar.

En 94:a är Jesper Konradsson, kommer han spela redan i steg 1?

–Jesper kommer inte att vara med i helgen. Han har lite känningar i ett lår så vi chansar inte med honom när A-laget har en viktig match nästa vecka borta mot Guif.

Några andra spelare i laget du vill nämna lite extra?

–Våra målvakter Nils Nilsson och Damir Mehic (ny från Kärra HF) bildar ett väldigt intressant par med två helt olika spelstilar.

Du och Anders Rylander är nya tränare för juniorlaget, hur fungerar det?

–Samarbetet hittills med Anders funkar mycket bra om du frågar mig. Vi har väldigt lika tankar med hur vi vill spela och träna. Framförallt är det träningskulturen och attityden till träning som vi jobbar hårt för att implementera i juniorlaget/HP. Fysiken och individuell teknik är det vi lagt största vikt på. Våran uppgift är att göra killarna så väl förberedda som möjligt den dagen de förhoppningsvis tar klivet upp i A-laget.Det här är bara starten på alla tankar och idéer vi har så med tiden kommer allt att trappas upp mer och mer.

Hur ser den övriga staben kring laget ut i år?

–Jag och Anders en kanonstab runt oss med Jimmi Larsen som assisterande tränare, Jimmi har mycket kunskap och erfarenhet från ungdomshandboll som är guld för oss. Daniel Larsson hjälper till att skola våra målvakter vilket vi är otroligt glada över. Curt Magnusson, Thomas Melin samt Tomas Larsson hjälper till med det administrativa, resor med mera.
Skrivet av Martin Johansson   
2012-09-14 16:42