ahk_hj_sm

Alingsås HK bronsmedaljörer i USM HJ

Det räckte inte hela vägen för AHK:s herrjuniorer. Semifinalen mot grannarna från Partille, IK Sävehof, förlorades med 17-24 (8-11).

OBS! Alla tidigare artiklar om USM hittar ni på herrjuniorernas sida, klicka här

Årets upplaga av herrjuniorer i AHK tog klubbens första SM-medalj på ungdomsidan, att medaljen är klar redan nu beror på att man i HJ-klassen inte spelar bronsmatch. IK Sävehof visade sig vara en övermäktig motståndare, och de vann helt rättvist. Vi ber att få gratulera.

Alingsås rivstartade matchen och gick snabbt fram till ledning 5-1, men precis som när man mötte Aranäs i gruppfinalen visade Sävehof att man är kapabla att resa sig ur ett underläge. Sakta med säkert närmade man sig och i mitten av första halvlek var man också förbi i målprotokollet. När det blåstes till pausvila var det Sävehof som var i ledning, siffrorna skrevs till 11-8.

- Hade vi haft lite bättre skärpa hade vi kanske kunnat ha oavgjort i paus, vi spelade oss till bra lägen men var mellan varven inte kliniska nog, säger Andreas Stockenberg.

I andra halvlek hängde Alingsås med hyfsat till en början, men ju längre halvleken led desto större blev Sävehofs ledning. När 50 minuter spelats stod Sävehof som segrare med 24-17.

- Vi gav ändå oss själva chansen, vi står upp bra och visar än en gång att vi är riktigt bra bakåt. Framåt har vi dock inte riktigt vad som krävs, och en stor anledning till det är väl att vi har ganska få spelare att gå runt på vilket gör att vi blir lite trötta. Att Sävehof vinner är inget att säga om, de har en bredare trupp och är helt enkelt lite bättre än oss.

Bronsmedaljen är AHK:s allra första i USM-sammanhang, en bedrift så god som någon.

- Jag är, ursäkta uttrycket, jävligt stolt över vad grabbarna presterat, såväl nu i helgen som under hela säsongen. Vem kunde inför säsongen tro att vi skulle ta brons i SM? För egen del så är detta nog det bästa jag gjort med ett lag, tillsammans med Jimmi Larsen och övriga ledare har jag lyckats kräma ur varenda liten droppe och vilja, mod och kunnande. Bättre blir det inte, avslutar en stolt och nöjd Andreas Stockenberg.

I finalen får Sävehof möta IFK Kristianstad som i sin semifinal besegrade Aranäs med 29-24.


IK Sävehof - Alingsås HK 24-17 (11-8)

AHK: Robin Manninen 4, Anton Svensson 4, Simon Persson-Ahlgren 4, Jesper Konradsson 2, Addi Jakpovic, Erik Östling.

Målvakter: Nils Nilsson 44%, Markus Hedemo 20%, Henrik Widlund 20%. 

Pris till bästa spelare: Simon Persson-Ahlgren
Skrivet av Martin Johansson   
2012-03-24 21:09