HJ till semifinal i USM trots förlust

AHK:s herrjuniorer är klara för semifinal i årets upplaga av USM. Detta trots att man förlorade gruppfinalen mot IFK Kristianstad med hela 13-23. Nu spelade detta mindre roll då det enda hotet, Djurgården, förlorade med 21-31 mot redan avsågade IFK Skövde.


Alingsås HK:s herrjuniorer är klara för semifinal i USM, och i denna ställs man mot antagonisterna från Partille - IK Sävehof.

Dagens match IFK Krisitanstad slutade med storförlust i form av 13-23, men då Djurgården inte orkade mobilisera kraft till att besegra Skövde spelade detta ingen roll.

Det började annars bra för AHK och efter med kvarten spelad ledde man med 9-6, varpå Andreas Stockenberg tog time out. Resultatet efter denna? Förlust av resterande match med 4-17!

- I första halvlek visade vi vad vi kan, i alla fall fram till min värdelösa time out. Vi skapade lägen även efter den men fick inte dit bollarna och det kändes som att det satte sig lite grann i huvudet på grabbarna, säger Andreas Stockenberg.

Efter att ha jobbat sig upp till 10-10 i paus var det IFK Kristianstad som dominerade den andra halvleken stort. 

- Vi orkade inte riktigt i andra halvlek, samtidigt är det så att Kristianstad var riktigt bra. De gjorde oss dåliga helt enkelt, säger Stockenberg.

Slutresultatet skrevs till hela 23-13 till Kristianstad sedan AHK gett slaget förlorat tio minuter in på andra halvlek. Andreas Stockenberg:

- Vi såg till att byta runt en del och vila de som spelat i princip fullt tidigare, det kan vi förhoppningsvis ha nytta av i semifinalen.

Bäst i AHK var Jesper Konradsson som fram tills det att han blev punktad vid AHK-ledning 9-6 var bestämde det mesta på planen. Plus också till målvakten Markus Hedemo, framför allt för hans första halvlek.

Semifinalen spelas ikväll klockan 18.15, och för motståndet står IK Sävehof.

- Vi har ingenting att förlora i den matchen, alla tror att Sävehof ska vinna men jag vägrar ge slaget förlorat på förhand. Det är svårt att slå Sävehof, men det är inte omöjligt, avslutar Stocken.


Alingsås HK - IFK Kristianstad 13-23 (10-10)

AHK: Anton Svensson 4, Jesper Konradsson 3, Erik Östling 3, Addi Jakupovic, Simon Persson-Ahlgren, Tobias Nilsson.

Målvakter: Henrik Widlund 57%, Markus Hedemo 38%.

Pris till bästa spelare: Jesper Konradsson. 
Skrivet av Martin Johansson   
2012-03-24 13:17