Gallionen Cup

Juniorerna tvåa i Gallionen Cup

Anton Svensson vann skytteligan när AHK-juniorerna blev tvåa i Gallionen Cup i Uddevalla i helgen. Anton dominerade klart i AHK:s samtliga tre matcher.


AHK, med bara två avbytare, inledde med ett ramstarkt försvarsspel och ett fokuserat anfallsspel mot Kärra och vann med klara 23-18 (11-9).

Målskyttar: Robin Manninen 7, Anton Svensson 6, Erik Östling 4, Axel Magnusson 2, Tobias Nilsson 2, Johan Ryding och William Karlsson 1 var.

Matchen mot Önnered började bra och AHK skaffade sig ett överläge med nio mål som mest. Efter paus blev det lite sämre skärpa från AHK:arnas sida och ett tag var Önnered bara två mål bakom. En stabil avslutning gjorde att det till slut blev seger med 32-28.

Målskyttar: Anton Svensson 11, Axel Magnusson 7, Erik Östling 6, Robin Manninen 5, Johan Ryding 2 och Tobias Nilsson 1.

I finalen mot Kropps började det illa. Trots ett hyfsat försvarsspel var det underläge i paus med hela 6-15. I andra halvlek kom AHK ut som ett nytt lag och var ett tag uppe och nosade på Kropps. Hemmalaget vann dock till slut med 25-21.

Målskyttar: Anton Svensson 12, Erik Östling 4, Robin Manninen 2, Andreas Wedlund, Axel Magnusson och Johan Ryding 1 var.

Tränaren Jimmy Larsen var nöjd med cupen som helhet frånsett den första halvleken mot Kropps.

/Curt Magnusson

2011-08-17 16:11