Startfältet spikat till Alingsås Elitcup

Som ni läst i tidigare nyheter så arrangeras den årliga Elitcupen i Alingsås 23-25 augusti. Under 3 dagar skall det spelas 6 tuffa matcher och 4 st lag skall finslipa det sista inför seriespelet. Nu är det klart med vilka lag som kommer att deltaga 2012.

Från Sverige blir det arrangerande Alingsås HK med Mikael Franzén som ny tränare och spännande nyförvärv som Alexander Borgstedt (Aranäs) och Erik Nilsson (HP Warta).
Dessutom kommer Ystad IF att för första gången delta. Till det redan starka lag man haft under säsongen med spelare som Jim Gottfridsson, Martin Bager, Sebastian Seifert och Alingsåsbekantingen Pierre Hammarstrand har man dessutom värvat målvakten Fredrik Ohlander från danska Kolding.

Från Norge kommer Nötteröy med profiler som Jonny Jensen, med massor av landskamper samt 9 år i Flensburg, och Sävehofbekantingen den isländske landslagsmålvakten Hreidar Gudmundsson. Till kommande säsong hårdsatsar man och är fast beslutna om att förbättra sjundeplatsen i norska ligan från i år.

Från Danmark kommer Nordsjälland med den svenska tränaren Krister Lindgren. Med profiler som målvakten Kristian Asmussen, med ett antal proffsår i bland annat Spanien, och Nicolai Koch Hansen kryddat med ett antal U- och J-landslagsspelare så har man ett spännande lag med en bra mix. 
Dessutom har man förstärkt med Alexander Hansen från IFK Ystad, vänsterhänte högernian Morten Nyberg från Tvis Holstebro samt en spännande japansk landslagsspelare Tetsuya Kadoyama.

Det blir ett mycket starkt startfält och vi ser fram emot 6 st spännande och roliga matcher över 3 dagar i augusti.

Christer Mårtensson
Klubbchef Alingsås HK
0322-64 33 84

Skrivet av Maria Sundén   
2012-06-14 13:44