Lätt seger mot Lindesberg

AHK befäster sin plats i toppen av årets Elitserietabell. På söndagsefter besegrade man utan några som helst problem gästande LIF Lindesberg med 32-24 efter 16-10 i paus.

Det märktes tydligt att det var två lag i varsin ända av tabellen som drabbade samman när LIF Lindesberg på söndagen gästade Alingsås och Nolhagahallen. Hemmalaget slog an tonen direkt med ett aggresivt försvarsspel i kombination med en bländande målvakt i form i Mikael Aggefors. I offensiven var det lika bra och när matchuret visade 10.00 var hemmaledningen hela 7-2.

Visserligen varar en handbollsmatch alltid 60 minuter, men jag dryftar mig till att säga att matchen faktiskt var avgjord redan här. Lindespelarna såg ängsliga och tveksamma ut, och då vinner man sällan några matcher i landets högsta serie.

Det var egentligen bara två spelare som kunde hota på allvar . Herman Arenvang och Robert Jangmo. Förra årets bästa spelare Binai Aziz och Tobias Warvne var idag bleka kopior av vad de var när lagen möttes i fem hårda kvartsfinaler förra våren.

I hemmalaget var Mikael Aggefors som sagt mycket bra. Han stod första halvlek och landade på 65 i räddningsprocent. När AHK sedan bytte målvakt i paus var det många på läktaren som undrade varför, men Richard Kappelin kom in och gjorde en klart godkänd halvlek med sina 41 %.

I det offensiva spelet är det svårt att utse någon av AHK-spelarna tilll bättre än någon annan, för alla deltog verkligen. Som vanligt delades speltiden mellan samtliga tolv utespelare och ingen spelade mer än 30 minuter.

Efter 16-10 i paus reducerade Lindesberg till 16-12 därefter, och i samma veva drabbades Alingsås av två täta utvisningar. Men istället för ytterligare bortareducering var det hemmalaget, i form av Charlie Sjöstrands två raka genombrottsmål, som ökade på ledningen. Resten av matchen var ren formalia då hemmalagets ledning som mest var elva mål för att till slut stanna vid åtta. Slutresultatet 32-24 spikades av Pontus Johansson och därmed hade samtliga hemmaspelare gjort mål.

Alingsås HK - LIF Lindesberg 32-24 (16-10)

Alingsås: Kristian Bliznac 6, Marcus Enström 5, Glenn Andersson 4, Lars Bernhardsson 4, Magnus Andreason 3 (2), Björn Iveland 2, Charlie Sjöstrand 2, Ville Kangas 2, Anders Rylander, Johan Petersson, Jonathan Berg, Pontus Johansson.

Lindesberg: Robert Jangmo 7 (3), Payam Hatami 4, Binai Aziz 2, Fatlum Ahmeti 2, Herman Arenvang 2, Jacob Nelson 2, Jonas Larsson 2, Tobias Warvne 2, Oscar Erixon.

Målvakter:


* Alingsås: Mikael Aggefors 15/23=65% + 1/3 7m, Richard Kappelin 9/22=41% + 0/1 7m

* Lindesberg: Richard Larsson 9/28=32%, Sebastien Ehnevid 6/17=35% + 0/2 7m.

Matchens lirare:

* Alingsås: Mikael Aggefors.

* Lindesberg: Robert Jangmo.

Utvisningar:

* Alingsås: 3x2 min.
* Lindesberg:3x2 min

Publik: 899.

Domare: Jonny Ahlvin & Petri Koponen
Skrivet av Martin Johansson   
2010-03-14 23:08