Niclas_Barud_505_copyNiclas Barud. 

Lagkaptenen förlänger med Alingsås HK

Niclas Barud stannar i Alingsås HK. Den meriterade lagkaptenen har skrivit på för kommande säsong. 

– Handboll är fortfarande väldigt roligt och jag känner mig inte färdig. Jag trivs dessutom väldigt bra i Alingsås HK som är en professionell och välskött förening som varje år vill vara med och slåss om medaljerna, säger 32-åringen. 

Mittsexan och försvarsbjässen Niclas Barud fostrades i HK Aranäs, har vunnit tre SM-guld med IK Sävehof, blivit dansk mästare med Ålborg, vunnit EHF-cupen två gånger med Frisch auf Göppingen och spelat både VM och EM för Sverige. Efter fyra säsonger i Alingsås HK står det nu klart att det blir minst en femte. 

Den här säsongen har han fått titta på från sidan på grund av en fotoperation, men om några veckor hoppas Barud vara tillbaka på planen igen. 

– Att komma tillbaka från skadan och kunna bidra på handbollsplanen igen är mitt stora mål den här säsongen. Inför nästa hoppas jag att vi kan ställa ett slagkraftigt lag på banan och fortsatt vara en utmanare om SM-guldet även om vi kommer att tappa några viktiga nyckelspelare, säger han. 

Sportchefen Christer Mårtensson

– Det här en viktig signering för oss. Niclas är en tvåvägsspelare som står för kvalité, rutin och erfarenhet. En viktig spelare och ledare som blir ännu viktigare för oss när Axel Franzén nu lämnar för proffsspel i Danmark. 

Tränaren Mikael Franzén

– Det här känns väldigt bra för både oss och Niclas som inte bara är en väldigt bra handbollsspelare utan också en viktig ledarfigur i truppen. Förhoppningsvis kan han redan i mars bidra på planen igen efter sin skada.  

2021-02-11 11:20