williamlundhWilliam Lundh.

Juniorkontrakt klart för William Lundh

William Lundh har tagit en plats i AHK:s matchtrupp inför kvällens möte med IFK Ystad i Handbollsligan – och gör det med ett nypåskrivet kontrakt. Han kommer att tillhöra elitlaget resten av den här säsongen.

När Alingsås HK var skadedrabbat inför premiären mot IFK Skövde i september fick 18-årige William Lundh chansen. Där gjorde han bra ifrån sig och har fortsatt att göra så på träningarna efter det.

I kväll är han återigen med i AHK:s matchtrupp när tredjeplacerade AHK tar emot tolvan IFK Ystad. Inför matchen har han också skrivit på ett juniorkontrakt som innebär att han tillhör elitlaget resterande del av säsongen.

– Det är så klart kul och lärorikt att få vara med och träna och spela med elitlagen. Man får andra vinlar för att förbättra spelet och möjligheterna att utvecklas är stora. Det är stor skillnad att kliva upp från junior- och farmarlag, allt går så mycket snabbare, men det är också väldigt lärorikt och givande, säger Lundh. 

– William har visat på träningarna på slutet att han förtjänar en plats i vår trupp. Han har ett rappt skott och vågar ta plats på planen, vilket är bra egenskaper, säger tränaren Mikael Franzén.  

Sportchefen Christer Mårtensson

– William har kommit tillbaka starkt från skadan förra säsongen och verkligen tagit för sig. Han är en viktig kugge i HP Alingsås och har också visat att han vill vara med och ta upp kampen om speltid i elitlaget, vilket välkommet då vi har har ett tufft schema efter att vi nästa vecka kliver in i Europaspelet. 

WILLIAM LUNDH
Född: 8 juni 2002
Position: Vänsternio
Längd/vikt: 190 cm/89 kg
Moderklubb: VästeråsIrsta HF
Kom till AHK: 2018 

2020-10-14 14:49