Pontus_Josefsson_Sall_505Pontus Josefsson Säll. Foto: Bobby Bannister

Josefsson Säll stannar i Alingsås HK

I söndags gjorde han debut i Handbollsligan – nu står det klart att Pontus Josefsson Säll skriver ett juniorkontrakt med Alingsås HK som sedan går över till ett elitkontrakt kommande två säsonger. 

– Jag utvecklas här hela tiden och det är jättekul att få möjligheten att stanna här, säger 18-åringen. 

Alingsås HK har den här säsongen två mittsexor i elitlaget med Lysekils HK som moderklubb: Axel Franzén och Nils Mellert. Nu står det klart att Pontus Josefsson Säll för det arvet vidare då han kommande två säsonger kommer att tillhöra elitlaget. 

18-åringen, som har gjort åtta mål på 3 U-landskamper och är aktuell för U18-EM i januari, kom från Lysekil till Alingsås HK 2018 och har tagit stora kliv i sin utveckling sedan dess. Nu har han skrivit under ett juniorkontrakt för resterande del av den här säsongen och som i sommar sedan går över till ett kontrakt med elitlaget. 

Josefsson Säll har redan tränat med elitlaget till och från under hösten och fick möjlighet att debutera i Handbollsligan i segermatchen mot Önnered i söndags då lagkaptenen Niclas Barud var skadad. 

– Det går så klart snabbare och alla är starkare i elitlaget, men jag lär mig mycket hela tiden och att vara med där ger mig extra motivation, säger han. 

Josefsson Säll är en viktig kugge i HP Alingsås som inlett division 2-spelet med två raka segrar. 

– Han har gjort en oerhört häftig resa sedan han kom till klubben som niometersspelare för att sedan skolas om till mittsexa. Det har varit kul att följa den utvecklingen. Framför allt har han stora kvaliteter försvarsmässigt med en härlig krigarmentalitet som påminner om den som andra skickliga mittsexor och försvarsspelare i klubben haft, säger HP-tränaren William Törnqvist. 

Christer Mårtensson, sportchef i Alingsås HK: 

– Pontus är en framtidsspelare som vi tror väldigt mycket på. Det är en spelare med ledarkvaliteter, det tycker uppenbarligen både vi och förbundskaptenen i U18-landslaget. Vi är glada att han kommer att vara en del av klubben även de kommande åren. 

PONTUS JOSEFSSON SÄLL
Född: 13 maj 2002
Längd/vikt: 192 cm/94 kg
Moderklubb: Lysekils HK
Position: Mittsex
U-landsskamper/mål: 3/8
Aktuell: Har skrivit på ett juniorkontrakt för resterande del av den här säsongen som sedan övergår till ett kontrakt med elitlaget säsongerna 2021/22 och 2022/23

2020-10-07 13:26