johannilsson505Johan Nilsson. Foto: Bildbyrån

Säsongen över för Johan Nilsson

I dag fick Johan Nilsson domen – det främre korsbandet är av och det blir inget spel den här säsongen för högernian. 

– Jag har haft ett enormt sug efter att spela handboll igen, så det känns förstås jättetungt, säger 28-åringen. 

Johan Nilsson förberedde sig för sin elfte raka säsong i Alingsås HK när olyckan var framme i träningsmatchen mot Önnered för knappt två veckor sedan. 

– Det var ingen kroppskontakt och ingen vidare fart, men när jag skulle trycka snett ut mot höger så vek sig vänsterknät, säger Nilsson som sedan dess gått på kryckor och förberett sig på att säsongen skulle ta slut redan innan den första tävlingsmatchen. 

Efter förra veckans magnetröntgen fick han i det det negativa, men väntade beskedet. Det främre korsbandet är av och i mitten eller slutet av oktober väntar operation. Efter det är den beräknade rehabperioden tio till tolv månader. 

– I bästa fall kan jag vara tillbaka till ligastarten nästa säsong. Det är bara att gilla läget, men det är surt att missa den här säsongen med Europaspelet och allt annat, säger den tidigare lagkaptenen som bland annat har två A-landskamper och ett SM-guld på meritlistan. 

– Johan har sett bättre ut fysiskt än någonsin och gjort en fantastisk försäsong, han hade verkligen en spännande säsong framför sig. Nu tog den slut abrupt och jag lider verkligen med honom, säger tränaren Mikael Franzén

Sportchefen Christer Mårtenson

– Det är tråkigt för oss, men framför allt för Johan som hade sett fram emot den här säsongen så mycket. Vi kommer inte att ersätta honom i dagsläget, utan vi har Andreas Lang och Joshua Mesias Wästerlund där, men stänger heller inte några dörrar för en värvning på nio meter framöver då vi i dag fått besked att varken Fredrik Teern eller Johan Nilsson kommer att spela den här säsongen.  

2020-08-26 11:43