Femmålsskytten William Andersson Moberg utmärkte sig. Foto: Jörgen Jarnberger

Steg i rätt riktning för AHK

Andra raka försäsongssegern kom på måndagskvällen när Alingsås besegrade fjolårets serietia IF Hallby med 33–32 (16–11).
– Första halvlek var ett steg framåt, kommenterade Mikael Franzén.

Det tog inte lång tid för Alingsås HK att koppla grepp om matchen mot Hallby på måndagskvällen. En fin första halvlek signerad AHK-försvaret med Anton Hagvall mellan stolparna gav halvtidsledning 16–11.

– Första halvlek var ett steg framåt. Där visade vi goda linjer i spelet och stängde till det bakåt. Vi fick lite räddningar och kontringar som vi har saknat de senaste matcherna. Det kändes bra i paus, sade Mikael Franzén.

Gästerna från Jönköping gav sig inte i andra halvlek och var ytterst nära att fullborda vändningen. Slutresultatet skrevs dock 33–32 till AHK som tack vare en god första halvlek fortsätter att vinna. Bästa målskytt i hemmalaget blev Samuel Lindberg med sex fullträffar.

Även WIlliam Andersson Moberg tog för sig i anfallsspelet.

– Wille såg bra ut. Det känns som han tar kliv och ser piggare ut nu än innan. Det var ett steg framåt för honom också idag.

AHK spelar sin sista träningsmatch den 29 augusti då man möter Redbergslids IK i Fahlgrens Minne.

– Fokuset framöver bli fortsättningsvis försvarsspelet. Idag hade vi 30 minuter som var bra men det blev lite för många mål i andra halvlek.

Är du nöjd med försäsongen hittills?

– Vi är inte jättenöjda med insatserna i matcherna men jag tycker vi har tränat bra. Vi såg lite av det i första halvlek vilket kändes som ett hyggligt kvitto på att vi är påväg. Men vi är inte helt framme än, det kan jag vara helt ärlig med att säga, avslutade Franzén.

Alingsås HK – Hallby IF 33–32 (16–11)

AHK: Samuel Lindberg 6, William Andersson Moberg 5, Axel Franzén 5, Andreas Lang 5, Benjamin Helander 4, Daniel Blomgren 3, Jacob Lundahl 2, Nils Mellert 2, Aron Dagur Pálsson.

IFH: Martin Mårtensson 5, Olle Ek 4, Adam Tumba 4, Charles Hugoson 4, Andreas Söderman 4, Jesper Järlfors 3, Oskar Hedvall 3, Jonathan Wiklund 2, Tobias Jørgensen 2, Oliver Löfwenius.

Utvisningar:
* AHK: 4x2 min.
* IFH: 3x2 min.

Skrivet av Olof Thyrelius   
2020-08-24 23:20