Arkivfoto: Bildbyrån

Alingsås föll på nytt

Hemmaplan hjälpte inte Alingsås HK som förlorade helgens andra träningsmatch mot Önnereds HK. Slutresultatet skrevs 28–32 (13–16) efter åter en underkänd försvarsinsats.
– Stundtals är vi bättre än igår men det klart att det är många saker som vi inte är nöjda med, konstaterade Mikael Franzén.

Precis som i fredagens drabbning var det Önnered som var i förarsätet från start till mål. Visserligen lyckades AHK komma ikapp gästerna flertalet gånger men dessvärre saknades skärpan i spelet för att rycka åt sig en ledning.

Efter halvtid var ställningen 16–13 till Önnered som straffade AHK genom bollstölder och omställningar.

– Önnered var bättre än oss över två matcher. Dels spelade dem snabbare och dels hade de färre tekniska fel. Vi hamnade snett på det och passade fel. Vi hade inte lika kontringar som dem, kommenterade AHK:s huvudtränare Mikael Franzén.

Matchen i Estrad Alingsås slutade 32–28 till Önnered som aldrig slog av på takten. Nästa träningsmatch för AHK spelas på onsdag då Kungälvs HK gästar Estrad på kvällen.

Tre träningsmatcher av sex genomförda. Hur lyder din summering av försäsongen hittills?

– Inte så positivt. Idag fick vi dessutom en befarad knäskada på Johan Nilsson. Men vi tuggar i oss det här och jobbar utifrån där vi är. Vi ska fortsätta med våra grunder och se till att göra jobbet, avslutade Franzén. 

 

Matchprotokoll saknas.

Skrivet av Olof Thyrelius   
2020-08-15 16:55