dennis-sandbergDennis Sandberg. Foto: Bildbyrån

Sandberg fortsätter som assisterande tränare

Mikael Franzén kommer att ha Dennis Sandberg vid sin sida på Alingsås HK-bänken även kommande säsong. Sandberg har skrivit på ett nytt ettårskontrakt. 

– Ett enkelt val. Jag trivs i föreningen, i laget och med Mikael och ser fram emot att den nya säsongen ska dra igång, säger han. 

I fyra år – från 2012 till 2016 – var Dennis Sandberg assisterande tränare till Mikael Franzén i Alingsås HK och det blev under åren ett SM-guld, tre SM-finaler och spel i såväl Champions League som EHF-cupen.

Sandberg är för närvarande också förbundskapten för de svenska U20-herrarna som han ledde till EM-guld för två år sedan. 

I januari i år, när Mattias Flodman var sjukskriven, kom han tillbaka och fanns vid Franzéns sida igen säsongen ut, som mynnade ut i Alingsås HK:s första serieseger i högsta ligan. Någon slutspel blev det dock inte på grund av covid-19, men desto större är suget att återupprepa bedriften nästkommande säsong. 

– Det var surt som tusan att vi inte fick spela slutspel, som vi hade sett fram emot hela tiden, men det var bara att gilla läget och någonstans får vi ändå glädjas åt att vi slutade som seriesegraren. Vi har vunnit SM-guld och spelat flera finaler tidigare och för mig finns inget annat än att vi ska fortsätta att utveckla våra spelare och fortsätta att slåss om att vara bäst i Sverige, säger Sandberg som nu alltså stannar ytterligare ett år i Alingsås HK. 

– AHK är en fantastiskt fin förening och eftersom samarbetet med mig och Mikael fungerar så bra behövde jag inte tänka länge om jag ville stanna ytterligare ett år. 

Mikael Franzén, som går in på sin nionde säsong som huvudtränare för Alingsås HK, är positiv till att ha Sandberg vid sin sida igen. 

– Dennis är en oerhört skicklig handbollstränare med öga för de små detaljerna. Vi trivs tillsammans efter alla år i AHK och på Rikshandbollsgymnasiet och det känns riktigt bra att fortsätta ihop ytterligare en säsong där vi ska slåss om guldet och vara med i nya Europa Handball League där vi kommer att ställas mot storklubbar i Europa. 

Sportchefen Christer Mårtensson

– Vi är jättenöjda med det jobb Dennis gjort, han hann göra ett stort avtryck bara på de få månader han var på plats. Nu ska det bli kul att se honom och Mikael Franzén tillsammans en hel säsong, de bildar ett starkt tränarteam som närmast är en garant för att hålla AHK kvar i den absoluta toppen. 

ALINGSÅS HK:S TRUPP 2020/21
Målvakter: Gustav Skagerling, Anton Hagvall (ny), Elvir Kulic (uppflyttad)
Vänstersex: Benjamin Helander, Alexander Wedin
Mittsex: Niclas Barud, Axel Franzén, Nils Mellert (uppflyttad)
Högersex: Samuel Lindberg, Isac Hane, Jonathan Sandberg (uppflyttad)
Vänster- och mittnio: Aron Dagar Pálsson, Daniel Blomgren, William Andersson Moberg, Jacob Lundahl, Hjalmar Macfie (uppflyttad), Adam Svensson (uppflyttad)
Högernio: Andreas Lang, Johan Nilsson, Joshua Mesias Wästerlund
Tränare: Mikael Franzén, Dennis Sandberg (assisterande), Patrik Karlsson (målvakt), Pontus Axell (fys)

2020-06-22 14:29