ollegranstenOlle Gransten byter Silwing/Troja mot AHK.

Spännande talang väljer Alingsås HK

Olle Gransten, en av åtta pojkspelare som antagits till Rikshandbollsgymnasiet till hösten, har valt att de kommande åren representera Alingsås HK. Den 15-årige mittnian kommer närmast från HK Silwing/Troja.  

Emil Douglas Andersson, som hela karriären representerat Alingsås HK, är en av åtta herrspelare som antagits till Rikshandbollsgymnasiet i Göteborg. Nu står det klart att han får sällskap både där och i AHK:s juniorlag kommande säsonger. 

Olle Gransten, som i höstas tog plats i Sverigecupens all star lag tillsammans med bland annat Alingsås HK:s Albin Junler, har nämligen valt att flytta till Alingsås och spela för AHK när han lämnar Stockholm i sommar. 

– Mitt slutmål är att bli handbollsproffs och Alingsås ger mig bra möjligheter att nå dit. Jag har haft bra samtal med klubben som tror på mig, berättar Gransten som nämner Felix Claar och William Andersson Moberg som inspiratörer. 

Vilka intryck har du fått av AHK?

– A-laget slutade etta i högstaligan och 04:orna slutade på en andraplats i USM förra året. Det är goda resultat. Men även det lokala handbollsintresset lockar. I Alingsås känns det som att alla älskar handboll, i Stockholm är det tvärtom. 

Sportchefen Christer Mårtensson: 

– Vi är jätteglada att ytterligare en stor talang väljer Alingsås HK för sin fortsatta utveckling. Det visar att vi har en verksamhet och miljö som fortsätter att locka spelare som har ambitionen att formas till elit- och landslagsspelare.

Noterbart är att Douglas Andersson och Gransten får sällskap av ytterligare en AHK:are för pendlingen till Göteborg då Emil Holmberg Schatzl kommer att gå i Katrinelundsgymnasiets NIU-verksamhet. 

2020-05-26 12:46