Jonathan Sandberg, Elvir Kulic, Nils Mellert, Hjalmar Macfie & Adam Svensson. 

Fem juniorer får lärlingskontrakt

HP-spelarna Nils Mellert, Jonathan Sandberg, Adam Svensson, Hjalmar Macfie och Elvir Kulic har skrivit på lärlingskontrakt med elitlaget till nästa säsong.

–De här killarna har verkligen förtjänat det, säger Christer Mårtensson om de fem killarna födda 2001.

Under den gångna säsongen var lärlingarna tre till antalet. Alexander Wedin, Isak Hane och Kenan Omerovic tog steget från Alströmergymnasiet och blev förstaårsseniorer. Av den trion fortsätter Wedin och Hane i AHK-tröjan medan Omerovic har lämnat för Anderstorps SK i allsvenskan. 

Inför nästa säsong är det fem killar som får chansen att träna med A-laget och visa vad de går för i elitsammanhang. Spelarna det handlar om är Nils Mellert och Jonathan Sandberg, mittsexa respektive högersexa från Lysekils HK, Elvir Kulic, målvakt från IFK Kristinehamn samt de egna produkterna och niometerna Hjalmar Macfie och Adam SvenssonSamtliga började på handbollsgymnasiet i Alingsås hösten 2017 och tar studenten senare i vår.

AHK:s klubbchef Christer Mårtensson:

– De här killarna har verkligen förtjänat ett lärlingskontrakt. De får nu chansen att mäta sina krafter i A-laget samtidigt som de bildar en tydligare stomme i HP nästa säsong där de ska försöka ta klivet upp till division 1 igen. De har visat att de håller på den här nivån, inte minst genom sin vilja. Det ska bli jättekul och spännande att följa deras utveckling.

Elitlagets huvudtränare Mikael Franzén fyller i:

– De kommer vara med oss på försäsongen och träna. Sedan får vi se under tävlingssäsongen beroende på hur truppläget ser ut. Men de kommer få sina chanser.

JONATHAN SANDBERG
Position: Högersex
Moderklubb: Lysekils HK

ELVIR KULIC
Position: Målvakt
Moderklubb: IFK Kristinehamn

NILS MELLERT
Position: Mittsex
Moderklubb: Lysekils HK

HJALMAR MACFIE
Position: Mittnio/vänsternio
Moderklubb: Alingsås HK

ADAM SVENSSON
Position: Mittnio/vänsternio
Moderklubb: Alingsås HK
Skrivet av Olof Thyrelius   
2020-04-08 13:33