hanewedin_505Isac Hane och Alexander Wedin. 

Hane & Wedin förlänger med Alingsås HK

För ett år sedan fick de lärlingskontrakt med Alingsås HK – nu har kantspelarna Isac Hane och Alexander Wedin skrivit på nya kontrakt med Handbollsligans seriesegrare. 

– De har fått den utveckling vi hoppats och har spelat till sig de här nya kontrakten, säger AHK:s sportchef Christer Mårtensson. 

Den tidigare landslagsspelaren och Bundesligaspelaren Andreas Berg lämnar Alingsås HK efter säsongen, likaså för högersexan Erik Andreasson. Ersättarna fanns redan i verksamheten då de heter Alexander Wedin och Isac Hane och den gångna säsongen haft lärlingskontrakt med ligalaget och funnits med på träningar och matcher. 

Vänstersexan Alexander Wedin, som tillhört Alingsås HK sedan han började spela handboll som liten, och högersexan Isac Hane, som anslöt från moderklubben IFK Kristinehamn för fyra år sedan, har skrivit på nya ettårskontrakt med AHK. De två 20-åringarna kompletterar därmed Benjamin Helander och Samuel Lindberg

– Jag har fått den mesta av min handbollsutveckling i Alingsås HK och ser det som en otroligt stor möjlighet att bli en ännu bättre handbollsspelare. Det har varit enormt lärorikt att träna med Sveriges bästa lag och Samuel har hjälpt mig mycket under det senaste året, säger Hane. 

Wedin gläds åt att fortsätta i moderklubben: 

– Jag har lärt mig oerhört mycket av de andra spelarna det senaste åren och det ska bli väldigt roligt att ta en ännu större plats i laget och få spela ännu fler matcher.

Tränaren Mikael Franzén

– Både Bejmanin Helander och Samuel Lindberg har tagit stora kliv i utvecklingen de senaste åren och håller toppklass i Handbollsligan, nu får de sällskap på sina positioner av Alexander och Isac som har visat de senaste åren att de vill och kan vara med och slåss om speltid i Sveriges bästa lag. 

Truppbygget för kommande säsong är i det närmsta klart, sånär som på att det finns en öppning kvar på nio meter.  

– Sedan kommer vi att erbjuda lärlingskontrakt till några av våra duktiga 01:or, annars är truppen i princip klar för kommande säsong och vi räknar med att vara med och slåss i toppen då också, säger sportchefen Christer Mårtensson

ALINGSÅS HK:S TRUPP 2020/21
Målvakter: Gustav Skagerling, Anton Hagvall (ny)
Vänstersex: Benjamin Helander, Alexander Wedin
Mittsex: Niclas Barud, Axel Franzén, Alexander Regen
Högersex: Samuel Lindberg, Isac Hane
Vänster- och mittnio: Aron Dagur Pálsson, Daniel Blomgren, William Andersson Moberg, Jacob Lundahl
Högernio: Andreas Lang, Johan Nilsson, Joshua Mesias Wästerlund

Skrivet av Daniel Vandor   
2020-04-03 12:35