Johan_Nilsson505Johan Nilsson. Foto: Bobby Bannister

Johan Nilsson klar för två nya år i Alingsås HK

Trotjänaren Johan Nilsson fortsätter i Alingsås HK. 27-åringen har skrivit på för sin elfte och tolfte säsong i den blåa tröjan. 

– AHK är mitt hem och min familj, det är här jag hör hemma, säger han.

Handbollsskorna behövde inte ligga på hyllan särskilt länge efter det tänka karriärsslutet förra våren. Under sommaren omvärderade den rutinerade högernian Johan Nilsson, som bland annat har två A-landskamper på meritlistan, sitt beslut och anslöt till truppen igen. 

Den gångna säsongen var han återigen en nyckelspelare och bidrog med sitt slit både framåt och bakåt och sitt ledarskap till att Alingsås HK för första gången någonsin vann den högsta serien. 

– Vi var det bästa laget i Handbollsligan och hade sett fram emot slutspelet, så det kändes förstås jobbigt att gå miste om det. Nu är det tolv månaders väntan tills vi förhoppningsvis kan spela slutspelshandboll igen och slåss om SM-guldet och jag tror och hoppas att vi kommer att vara med när det ska avgöras. 

Nilsson har skrivit på för ytterligare två säsonger i Alingsås HK, vilket innebär att han när det här kontraktet löper ut spelat hela tolv säsonger i klubben sedan han anslöt från IK Baltichov som junior. 

– AHK är mitt hem och min familj, det är här jag hör hemma och det är här jag vill vara. Jag tycker att det är fantastiskt kul att spela handboll och springa in i Estrad inför de fantastiska fans som vi har och känna deras uppskattning, säger han. 

Tränaren Mikael Franzén är nöjd över att få behålla sin tidigare lagkapten:

– Johan är oerhört nyttig för oss både på och utanför banan och tillsammans ska vi visa även kommande säsonger att vi är bäst i Sverige. Johan brinner för AHK och har fortfarande mycket kvar att ge som handbollsspelare. Det känns riktigt bra att han stannar i ytterligare två säsonger. 

Sportchefen Christer Mårtensson:

– Johan är en verklig kulturbärare och en spelare som alltid gett allt och stått upp för såväl laget som klubben i alla väder. Det har varit givet att diskutera en förlängning och han kommer även i fortsättningen att vara en viktig pusselbit i vårt lagbygge.  

2020-03-25 15:15