BB200305DS019505Det blir inga fler matcher den här säsongen. Foto: Bildbyrån

Säsongen i Handbollsligan är över

Svenska Handbollförbundet har i dag fattat beslut att avsluta alla serier och att aktuella tabeller fastställs som sluttabeller.

Det blir ingen bortamatch mot Lugi HF i morgon. Inte heller blir det något slutspel. I stället är det färdigspelat för den här säsongen för Alingsås HK:s elitlag i Handbollsligan.

Svenska Handbollförbundet skriver i sitt besked till klubbarna efter en ny utvärdering om läget med coronaviruset:

I samverkan med Svensk Elithandboll har Svenska Handbollförbundet gemensamt beslutat att ställa in omgång 33 i Handbollsligan samt SM-slutspelet i SHE och Handbollsligan.

Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté kommer att se över konsekvenserna och lämna förslag gällande vårens upp- och nedflyttningar i det nationella seriesystemet för damer och herrar. Beslut presenteras fredagen den 20/3.

Utifrån rådande omständigheter tog styrelsen för SEH Herr i samråd med SHF med kort varsel att ställa in morgondagens slutomgång i HBL.

Samtidigt lämnade styrelsen ett förslag kring samtliga övriga frågeställningar (SM-guld, EC-platser, upp- och nedflyttning m.m) som kommer att behandlas av SHF:s Tävlingskommitté där beslut kommer under fredagen.

Beslutet innebär att Alingsås HK därmed står som slutsegrare i Handbollsligan säsongen 2019/20.

– Vi hade som mål inför säsongen att ta vår första slutseger i Handbollsligan, men det var inte på det här sättet vi hade önskat att det slutat och det är förstås svårt att känna någon glädje över seriesegern med de omständigheter som råder. Vi respekterar och står bakom det beslut som är fattat och håller alla tummar för att vi snart ser en ljusning i coronaeländet, säger AHK:s sportchef Christer Mårtensson. 

2020-03-16 19:34