200208_CSM

INFÖR: Alingsås HK–CSM Bukarest 

Det ser ut att bli en bit över 2 000 åskådare i Estrad Alingsås när AHK tar emot CSM Bukarest i den första åttondelsfinalen i Challenge Cup. Här är information inför lördagens match. 

MATCHFAKTA
Match: Alingsås HK–CSM Bukarest
Plats: Estrad Alingsås
När: Lördag 8 februari 16.00
Typ: Challenge Cup, åttondelsfinal, match 1:2
Domare: William Weijmans & Rick Wolbertus, Nederländerna

BILJETTER
60 partners Sbjuder på inträdet till den här matchen. Hämta din biljett på AHK.nu eller i Estrad Alingsås från klockan 13.00 på lördagen. 

GAMEDAY
Ladda ner appen Gameday för massor av intervjuer och förhandssnack inför matchen. Sök på "Gameday Alingsås" i App Store eller på Google Play.

AHK:S TRÄNARE MIKAEL FRANZÉN
"Europacupspel står för dörren och vi har fått tuffast möjliga lottning mot förra årets mästare i Challenge Cup, CSM Bukarest från Rumänien. Föreningen har många sektioner och den som är mest framgångsrik är damlaget i handboll med stora framgångar internationellt under många år med flertalet storstjärnor i laget som Bella Gulldén. Herrlaget har inte varit lika framgångsrikt och kämpar i första hand mot klassiska klubbar i inhemska ligan såsom Dinamo och Steua Bukarest. Laget drivs av kommunen och har två internationellt duktiga spelare i Georgievski från Makedonien och Texiera från Brasilien. Detta kryddat med inhemska spelare som håller hög klass. De spelar ett köttigt 6-0-försvar och är bra på omställningar och snabba avkast. Anfallsmässigt spelar de ett klurigt spel med tre högerhänta på nio meter. Vi vill givetvis skaffa oss ett bra utgångsläge i denna första halvlek och med er på läktaren som mäktig fasad skall det gå vägen. Varmt välkomna till internationell handboll på Sveriges snabbaste golv!"

ÅTTONDELSFINALER I CHALLENGE CUP
AS SGS Ramhat Hashron (Israel)–HC Victor (Ryssland) 
Alingsås HK (Sverige)–CSM Bukarest (Rumänien)
AM Madeira Andebol SAD (Spanien)–HCB Karvina (Tjeckien) 
Halden TH (Norge)–HC Neva SPB (Ryssland)
BSV Bern (Schweiz)–AHC Potaissa Turda (Rumänien) 
AEK Aten (Grekland)–Drammen HK (Norge)
Dukla Prag (Tjeckien)–Red Boys Differdange (Luxemburg) 
Beykoz BLD SK (Turkiet)–Valur (Island)
Spelschema och matchfakta från alla matcher i Challenge Cup 

2020-02-07 15:21