pontusaxell505Pontus Axell blir en nyckelperson i AHK:s verksamhet. 

Pontus Axell ny fysansvarig i Alingsås HK

Alingsås HK har anställt Pontus Axell som fystränare på heltid från och med kommande säsong. 

– Jag kommer att säkerställa att den fysiska träningen bedrivs på det sätt som gynnar Alingsås sätt att vilja spela handboll, säger han. 

Pontus Axell kommer att bli en nyckelperson i Alingsås HK:s verksamhet de kommande åren. Efter en karriär som elitspelare (IK Sävehof och Eskilstuna Guif) och domare har 28-åringen de senaste åren arbetat som fystränare för Redbergslids IK a-lag samtidigt som han har utbildat sig till idrottsvetare på Göteborgs Universitet. 

Den erfarenhet och kunskap han har samlat på sig kommer nu att komma Alingsås HK till gagn. Axell kliver efter säsongen in på heltid i klubben och kommer förutom att arbeta med elit- och damlagen att utbilda och stötta föreningens ungdomsledare och -spelare. 

– Jag inspireras av den franska skolan som systematiserar den fysiska träningen redan från start och har en vision om att förbereda spelarna från en tidig ålder och skapa en blå tråd fysiskt sett. Den fysiska träningen är oerhört viktig och tillsammans ska vi bygga en grund redan på ungdomssidan och hjälpa spelarna att hålla sig skadefria på planen, säger Axell. 

– 2015 satte jag som ett personligt mål att kunna arbeta på heltid i en organisation eller klubb och det är lite av en dröm att få möjlighet att lägga all min energi på en av Sveriges mest framgångsrika handbollsklubbar det senaste decenniet. Jag brinner inte bara för att elitlaget ska prestera ännu bättre, utan för helheten i föreningen med tränarutbildningar, kost- och näringslära och uppbyggande träning. 

Mikael Franzén, tränare för Alingsås HK:s elitlag som leder Handbollsligan, har arbetat tillsammans med Axell på Rikshandbollsgymnasiet i Göteborg de senaste åren och ser fram emot att arbeta tillsammans med honom i AHK. 

– Under några år har vi känt behov att ta ytterligare kliv med spelarnas och klubbens fysiska status. Detta har vi gjort enormt bra med de resurser som vi haft tillgång till, men nu får vi en möjlighet till en helhetslösning som kommer att vara oerhört värdefull för klubben. Pontus är väldigt dedikerad denna uppgift och det skall bli spännande och se vad han kan tillföra för såväl oss i elitlaget som i utveckligen av dam- och ungdomsspelarna. 

Damlagets tränare Jan Lindfeldt ser också väldigt positivt på rekryteringen av Axell.  

– Både för föreningen i stort och för damerna specifikt kommer det här att betyda jättemycket. Vi strävar efter att först bli ett stabilt division ett-lag för att sedan kunna ta oss till ännu högre nivåer och då behöver vi bli bättre inte bara handbollsmässigt utan även på den fysiska biten. Det ska bli väldigt inspirerande att få få in honom i vår verksamhet. 

Martin Lernås, ungdomsansvarig i Alingsås HK: 

– Vi vill alltid utveckla våra spelare både på och utanför planen och Pontus blir en extremt viktig pusselbit när vi tar ett helhetsgrepp och skapar en struktur och planering med fysträning och kosthållning. Vi får in en ledare som brinner för det här och kan arbeta med, stötta och vara ett bollplank till de fantastiska ungdomsledare vi har i föreningen så att de i sin tur kan vidareförmedla den kunskap och de idéer som Pontus har. 

2020-02-06 11:15