antonhagvall505Anton Hagvall skiftar till Alingsås HK i sommar. Foto: Bildbyrån

Anton Hagvall klar för Alingsås HK

Målvakten Anton Hagvall kommer att vakta målet för Alingsås HK kommande två säsonger. 

– AHK är en klubb med höga ambitioner och jag kommer göra vad jag kan för att klubben ska fortsätta att slåss i toppen, säger 22-åringen som ansluter från Lugi HF i sommar. 

Han fostrades i Kungälvs HK, tog klivet över till IK Sävehof som A-pojk och har de två senaste säsongerna representerat Lugi HF från Lund. Nu vänder Anton Hagvalltillbaka till Västsverige och drar nästa säsong på sig Alingsås HK:s målvaktströja. Kontraktet är skrivet på två år. 

– Det har alltid varit jobbigt att möta Alingsås HK och deras starka hemmapublik i Estrad. Nu ska det bli kul att få spela där som hemmalag från nästa säsong. Jag gillar det som kännetecknar Alingsås med stabilt försvars- och målvaktsspel med starkt kontringsspel och tror att det här är rätt steg för mig, säger Hagvall som har räddat 36 procent av skotten i spelet och 31 procent av straffarna han fått mot sig den här säsongen.

– Men innan jag kommer till Alingsås är jag fullt fokuserad på att ta Lugi till en så bra placering som möjligt. Jag är tacksam för den roll och utveckling jag har fått där. 

Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK: 

– Anton har visat att han redan är en väldigt bra målvakt och vi tror att han kommer att ta ytterligare kliv hos oss. Det ska bli spännande att se honom i vår träningsmiljö, med vårt försvarsspel och hur han kommer att att utvecklas tillsammans med vår målvaktstränare Patrik Karlsson

Klubbchefen Christer Mårtensson

– En ung målvakt med stor potential och vi är glada att han valt att fortsätta sin karriär hos oss. Han är en målvaktstyp som passar bra in i vårt spel och han kommer att komplettera Gustav Skagerlingpå ett väldigt bra sätt. Vi har i många år varit väl rustat på målvaktssidan och kommer härmed att vara det de kommande säsongerna också.   

Värvningen av Anton Hagvall innebär att Niklas Kraftinte spelar i Alingsås HK nästa säsong. 

– Vi är jätteglada och tacksamma för det Niklas har gjort för oss och han var en starkt bidragande orsak till att vi tog oss till final i våras. Det fanns ett intresse om fortsättning från båda parter, men vi hittade ingen lösning som passade båda. Vi hoppas att han får avsluta med en lång och lyckosam vårsäsong här och önskar honom lycka till i kommande utmaningar, säger Mårtensson. 

ANTON HAGVALL
Född: 16 april 1997
Position: Målvakt
Längd/vikt: 192 cm/92 kg
Moderklubb: Kungälvs HK (–2012)
Övriga klubbar: IK Sävehof (2012–2018), Lugi HF (2018–2020)
Landskamper: 27 U
Aktuell: Klar för Alingsås HK från och med sommaren 2020

2020-01-14 17:10